• Οικονομία

    Στην… «φάκα» της ΑΑΔΕ: Ταξιτζής με 3 πολυτελή mini-van χρέωνε «μαύρα» 280 ευρώ για τη διαδρομή Αεροδρόμιο-Λουτράκι


    Στην «φάκα» της ΑΑΔΕ πιάστηκε ένας οδηγός ταξί, με απλή άδεια από το 1970, ο οποίος όπως φαίνεται είχε αποφασίσει να… επεκτείνει την επαγγελματική του δραστηριότητα και στον χώρο των vip transfers, χωρίς όμως να έχει τις απαραίτητες άδειες.

    Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, από ΔΟΥ της νησιωτικής Ελλάδας, προσποιήθηκαν τους ξένους τουρίστες, ζητώντας από τον οδηγό να τους μεταφέρει από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στο Λουτράκι. Ο ταξιτζής-επιχειρηματίας, ο οποίος διέθετε τρία πολυτελή mini-van, χρέωσε τους ελεγκτές για τη διαδρομή 280 ευρώ, χωρίς φυσικά να εκδώσει κανένα φορολογικό στοιχείο.

    Όπως ήταν αναμενόμενο, οι ελεγκτές προχώρησαν στην επιβολή του προβλεπόμενου προστίμου.

    Αυτή πάντως δεν ήταν η μοναδική περίπτωση ελέγχου από την ΑΑΔΕ, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει επικεντρώσει μέρος των ελέγχων της σε όλους τους προορισμούς και τα σημεία υποδοχής και αναχώρησης ταξιδιωτών (αεροδρόμια, λιμάνια, κλπ), ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν η οποία έχει ήδη ξεκινήσει. Άλλωστε, οι επιτήδειοι θεωρούν τους τουρίστες «εύκολα θύματα», τα οποία μπορούν να πληρώσουν αρκετά χρήματα χωρίς να καταλάβουν την κομπίνα.

    Παράλληλα, η ΑΑΔΕ συνεχίζει τους ελέγχους σε επιχειρήσεις επιβάλλοντας 48ωρα λουκέτα για μη έκδοση των απαραίτητων φορολογικών στοιχείων (αποδείξεις, τιμολόγια, κτλ).

    Μεταξύ άλλων, 48ωρα λουκέτα επιβλήθηκαν σε μια αίθουσα εκδηλώσεων στα Tρίκαλα, η οποία εξέδωσε τιμολόγιο με ανακριβή στοιχεία ύψους 2.140 ευρώ, ενώ εντοπίστηκε πως δεν είχε προχωρήσει στην έκδοση τιμολογίου 2.700 ευρώ για έναν γάμο.

    Σε άλλες περιπτώσεις 48ωρων λουκέτων που επιβλήθηκαν από την ΑΑΔΕ σε επιχειρήσεις για παρατυπίες με αποδείξεις συμπεριλαμβάνονται οι εξής περιπτώσεις:

    Στη Νάξο, για συνεστίαση 70 ατόμων, για αποδείξεις 565 ευρώ.

    Στην Κορινθο, πολιτικός μηχανικός, για 22 αποδείξεις, 1040 ευρώ.

    Στο Αγρίνιο, σε εστιατόριο, για 7 αποδείξεις 950 ευρώ.

    Στη Λαμία, σε παιδότοπο, για 9 αποδείξεις 1244 ευρώ.

    Στη Λαμία, επιχείρηση στον κλάδο της Υγείας, για 1.800 αποδείξεις σε 15 μήνες, ύψους ευρώ.

    Στο Ωραιόκαστρο, στο «ΠAPKO ΔEINOΣAYPΩN», για 275 αποδείξεις.

    Στη Λαμία, σε κέντρο αισθητικής, για 74 αποδείξεις 2.110 ευρώ.

    Στη Ναύπακτο, επίσης σε κέντρο αισθητικής, για 143 αποδείξεις 1.665 ευρώ.

    Στην Χαλκιδική, σε Beach Bar, για 54 αποδείξεις για ξαπλώστρες.

    Στην Κομοτηνή, σε λογιστή, για 61 αποδείξεις, 4.430 ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ