Οικονομία

Σταϊκούρας: Πιθανή χρηματοδότηση του ΒΟΑΚ από τα ANFAs και SMPs

  • NewsRoom
ΥΠΟΙΚ: 56 εκατ. ευρώ στους δικαιούχους των προγραμμάτων Γέφυρα για τον Δεκέμβριο

Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Οικονομικών


Ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ), είναι ένα από τα έργα που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών να χρηματοδοτήσει από τα ANFAs και SMPs (767 εκατ.) σύμφωνα Χρήστο Σταϊκούρα.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας απατώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Χανίων Μανούσου-Κωνσταντίνου Βολουδάκη, δήλωσε ότι ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης φαίνεται να είναι στα έργα που εξετάζεται από το υπουργείο Οικονομικών αν και κατά πόσο μπορούν να χρηματοδοτηθούν από τα κέρδη που έχουν οι κεντρικές τράπεζες από τα ελληνικά ομόλογα.

Όπως θύμισε στο τελευταίο Eurogroup αποφασίστηκε να αξιολογηθεί η δυνατότητα αξιοποίησης των κερδών από τα ANFAs και SMPs για επενδυτικούς σκοπούς, ώστε να ενισχυθούν οι αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

«Η Ελληνική Κυβέρνηση εργάζεται ήδη προς αυτή την κατεύθυνση, αφού άλλωστε η ίδια ζήτησε και επέτυχε την ενσωμάτωση της σχετικής πρόβλεψης στην απόφαση. Σχεδιάζει, μεθοδικά και υπεύθυνα, πολιτικές προτεραιότητες, αναπτυξιακές κατευθύνσεις, ώριμα – προς ένταξη – έργα υποδομής. Ένα τέτοιο έργο, το οποίο τελεί υπό αξιολόγηση, είναι και αυτό του ΒΟΑΚ», δήλωσε ο υπουργός.

«Ο ΒΟΑΚ είναι πράγματι ένα μεγάλο έργο υποδομών οδικών αξόνων στη χώρα. Είναι έργο ζωής και πνοής για την Κρήτη. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αξιολογεί όλες τις επιλογές», συμπλήρωσε.ΣΧΟΛΙΑ