• Οικονομία

    Σταϊκούρας: Το ΔΝΤ έχει αναθεωρήσει επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις του για την Ελλάδα

    • NewsRoom
    Στον ειδικό λογαριασμό του ΥΠΟΙΚ οι δωρεές για τους σεισμόπληκτους της Κρήτης

    Χρήστος Σταικούρας. Υπουργός Οικονομικών


    Νέα ρύθμιση για τις οφειλές νοικοκυριών και επιχειρήσεων σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι.

    Πιο συγκεκριμένα, η νέα ρύθμιση θα αφορά στις οφειλές που δημιουργήθηκαν μετά το lockdown που επιβλήθηκε την περασμένη άνοιξη εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Ο κ. Σταϊκούρας διευκρίνισε ότι οι λεπτομέρειες της ρύθμισης θα γίνουν γνωστές εντός του επόμενου 15ήμερου.

    Ο ΥΠΟΙΚ σημείωσε, παράλληλα, ότι την Παρασκευή ολοκληρώνονται οι συζητήσεις με το ΔΝΤ, το οποίο έχει αναθεωρήσει επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις του για την Ελλάδα.

    Ο κ. Σταϊκούρας υπενθύμισε επίσης ότι το προσχέδιο για τον προϋπολογισμό αναμένεται να κατατεθεί την ερχόμενη Δευτέρα. Πρόσθεσε, δε, ότι η εκτίμηση είναι για ύφεση, που θα κυμανθεί γύρω στο 8% το 2020, ενώ παράλληλα προβλέπεται ισχυρή ανάκαμψη το 2021, η όποια γίνεται πιο ισχυρή με τα πρόσθετα χρήματα που θα εισρεύσουν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

    Ο υπουργός αναφέρθηκε και στα αναδρομικά των συνταξιούχων, για τα οποία και διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθούν μέσα στον Οκτώβριο.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ