• Οικονομία

    Σπανάκης για συνταξιούχους: Μέχρι την Τετάρτη ανοίγει η πλατφόρμα για όσους εργάζονται

    • NewsRoom
    Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Σπανάκης

    Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Σπανάκης


    «Μέχρι την Τετάρτη ανοίγει η πλατφόρμα για τους συνταξιούχους που εργάζονται», ανέφερε σε συνέντευξή του, ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Σπανάκης. Τόνισε, επίσης, ότι «μέσα στην εβδομάδα θα εκδοθεί και η υπουργική απόφαση».

    Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σπανάκης επεσήμανε ότι «μέχρι σήμερα εργάζονταν περίπου 40 χιλιάδες συνταξιούχοι» και εκτίμησε ότι «πάνω από 50 χιλιάδες συνταξιούχοι θα δηλώσουν στην πλατφόρμα την εργασία τους».

    Όπως είπε ο υφυπουργός Εργασίας, «είναι πάρα πολύς ο κόσμος που θέλει να εργαστεί», ενώ πρόσθεσε ότι «Λύνεται ένα θέμα που απασχολούσε τους συνταξιούχους πολλά χρόνια».

    Υπογράμμισε επίσης ότι «θα λυθεί το θέμα με τις αναπηρικές συντάξεις. Όσοι εργάζονται και έχει κοπεί η αναπηρική τους σύνταξη, στο επόμενο διάστημα θα λυθεί ώστε να μην χρειάζεται να διακόψουν την εργασία τους».

    Σχετικά με το επίδομα γέννησης και το επίδομα μητρότητας, ο υφυπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι «τα αναδρομικά για το επίδομα γέννησης είναι από την 1/1/2023, ενώ τα αναδρομικά για το επίδομα μητρότητας είναι από τις 24/9/2023».

    Για τον κατώτατο μισθό, ο κ. Σπανάκης είπε πως «μέχρι την 22η Μαρτίου θα γίνει η εισήγηση της υπουργού Εργασίας στο υπουργικό συμβούλιο, με εφαρμογή την 1η Απριλίου».

    Διαβάστε επίσης: 

    Κεφαλογιάννη: Στόχος η αύξηση των τουριστικών εσόδων το 2024- Πότε ανοίγει το «Τουρισμός για όλους»

    Μεγάλες αυξήσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου

    Χατζηδάκης: Στις 22 Μαρτίου η εισήγηση για τον κατώτατο μισθό



    ΣΧΟΛΙΑ