• Οικονομία

    «Χρησμός» Σκρέκα για το μέτρο του επενδυτικού clowback

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Κώστας Σκρέκας

    Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας


    Με βάση τον στόχο της δημοσιονομικής σταθερότητας θα επαναξιολογηθεί το μέτρο του επενδυτικού clowback, όπως σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, μιλώντας σήμερα στο 22ο Συνέδριο για την Υγεία, που διοργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στην Αθήνα.

    Ο υπουργός προσέθεσε ότι οι επενδύσεις φέρνουν νέες επενδύσεις και νέες δουλειές, οπότε, όπως σημείωσε, θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες να στηρίξουμε τον δυναμικό αναπτυσσόμενο κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας.

    Ο κ. Σκρέκας ανέφερε, ακόμη, ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να διευκολυνθούν περαιτέρω, γενικότερα, οι επενδύσεις γι’ αυτό και ο επόμενος στόχος για τον οποίο εργάζεται η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας είναι, από την Υπηρεσία Μίας Στάσης (One Stop Shop), να περάσουμε στη δραστική μείωση της γραφειοκρατίας ώστε κατά 75% ο επενδυτής να διαχειρίζεται τις απαραίτητες διαδικασίες μέσα από το κομπιούτερ του (one stop from your desk).

    Είναι μια παρέμβαση που αποσκοπεί να συνεισφέρει στην προσέλκυση επενδύσεων, στην αξιοποίηση της παραγόμενης γνώσης, στην παραγωγή νέου εισοδήματος, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, όπως εξήγησε ο υπουργός.

    Σχετικά με τις πατέντες ο ίδιος τόνισε τη σημασία που δίνεται στην προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας αλλά και στη διαδικασία που θα καταστήσει τη χώρα μας ευνοϊκό περιβάλλον για την παραγωγή πατεντών.

    Να σχεδιάζονται νέες ιδέες για καινοτόμα φάρμακα και να μπορούν τα αποτελέσματα να αξιοποιούνται μέσα από εμπορικές χρήσεις.

    Διαβάστε επίσης:

    Βορίδης: Όση στήριξη έχει δώσει στον κ. Μπέο ο ΣΥΡΙΖΑ, άλλη τόση έχουμε δώσει κι εμείς

    Χαρδαλιάς: Ο αθλητισμός αποτελεί προτεραιότητα για την περιφέρεια Αττικής

    Κασσελάκης: Ένας υπουργός που έκρυβε τις μελέτες και ένας πρωθυπουργός που έχει χάσει το manual της χώρας

                                                                                              

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

    Οδηγός Εκλογών – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε



    ΣΧΟΛΙΑ