• Οικονομία

    Σκυλακάκης: Ανακοινώνεται νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας

    • NewsRoom
    Ελλάδα 2.0: Έως τα τέλη Ιουλίου οι πρώτες εκταμιεύσεις των κονδυλίων για το Ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

    Θεόδωρος Σκυλακάκης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών


    Εντός των επόμενων ημερών η ανακοίνωση των επιπρόσθετων μέτρων στήριξης

    Νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας σχεδιάζει να ανακοινώσει εντός των επόμενων ημερών η κυβέρνηση, μετά τις οξύτατες οικονομικές επιπτώσεις που έχουν δημιουργηθεί από την πρωτοφανή υγειονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

    Μιλώντας σήμερα στο Mega, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει νέα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού.

    Όπως αποκάλυψε συγκεκριμένα, ανάμεσα στα μέτρα θα είναι η τρίτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής, η οποία θα είναι διευρυμένη και θα καλύψει περισσότερες επιχειρήσεις.

    «Τον Ιανουάριο το σχέδιο της Ελλάδας για το Ταμείο Ανάκαμψης»

    Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στο Ταμείο Ανάκαμψης, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα θα εκταμιεύσει 2 δισ. το δεύτερο τρίμηνο του 2021, ενώ τόνισε ότι το εθνικό σχέδιο για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου θα παρουσιαστεί τον Ιανουάριο του 2021 στην Κομισιόν.

    Απαντώντας, τέλος, για το τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση για τους άνεργους, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε: «Δεν θα αδειάσουμε τους ανθρώπους όταν η οικονομία δεν παράγει σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας. Θα βοηθήσουμε όσους ανθρώπους δεν μπορούν να βρουν δουλειά και δεύτερον θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε πολλές νέες θέσεις εργασίας, δίνοντας έξτρα κίνητρα σε επιχειρήσεις που μπορούν να προσλάβουν εργαζόμενους».



    ΣΧΟΛΙΑ