• Οικονομία

    Σιωπή από τη Moody’s – Δεν προχώρησε σε ενημέρωση της αξιολόγησης της Ελλάδας

    • NewsRoom
    Moody's

    Moody’s


    Με ανακοίνωσή της η Moody’s γνωστοποίησε πως δεν προχώρησε στην προγραμματισμένη ενημέρωση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας.

    Η σιωπή της Moody’s ήταν κατά μεγάλο βαθμό αναμενόμενη, καθώς τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά, από αυτά που ίσχυαν στις αρχές του έτους όταν η αγορά προεξοφλούσε μία θετική κίνηση για σήμερα, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Εν μέσω τέτοιας αβεβαιότητας για την πορεία της οικονομίας το ενδεχόμενο η Moody’s να προχωρούσε σε βελτίωση της βαθμολογία ςτης χώρας θα ήταν μια πραγματικά πολύ θετική έκπληξη. Και αυτό επειδή έχει συμβεί στο παρελθόν ακόμη και να μη δημοσιοποιηθούν εκθέσεις σε προγραμματισμένες ημερομηνίες, οι οποίες είναι πάντα ενδεικτικές και όχι δεσμευτικές.

    Η Moody’s αξιολογεί σήμερα τη χώρα μας με Ba3 και σταθερές προοπτικές, τρία σκαλοπάτια χαμηλότερα από την επενδυτική βαθμίδα κρατώντας πιο συντηρητική στάση σε σχέση με τους άλλους οίκους.

    Νωρίτερα, ωστόσο, η DBRS είχε προχωρήσει με μια κίνηση έκπληξη στην αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου κατά μια βαθμίδα από ΒΒ σε ΒΒ (high).

    Μέσα στην ημέρα η Moody’s προχώρησε, πάντως, σε κινήσεις με «ελληνικό» ενδιαφέρον, υποβαθμίζοντας το αξιόχρεο της Frigoglass, λόγω των επιπτώσεων στη δραστηριότητά της από την κρίση στην Ουκρανία  και τη Ρωσία, αλλά και της Παρευξείνιας Τράπεζας σε Baa1 από A2.

    Διαβάστε επίσης

    DBRS: Αναβάθμισε την Ελλάδα σε BB (high) από BB με σταθερή προοπτική

    Σταικούρας: Ένα σκαλοπάτι πριν την επενδυτική βαθμίδα αναβάθμισε την Ελλάδα η DBRS



    ΣΧΟΛΙΑ