• Οικονομία

    Συνεχίζει να ρίχνει τα επιτόκια ο Ερντογάν – Νέες απώλειες κατέγραψε η λίρα

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Ο πληθωρισμός είναι ένα πρόβλημα για την Τουρκία, αλλά δεν είναι η κύρια αιτία των προβλημάτων της, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι θα συνεχίζει τη μείωση των επιτοκίων, υπερασπιζόμενος την οικονομική του πολιτική.

    To πρόβλημα είναι το υψηλό κόστος ζωής τόνισε ο Ερντογάν ενώ αναφερόμενος για τα επιτόκια επανέλαβε ότι δεν θα τα ανεβάσει.

    Οι επενδυτές, εξήγησε στο σχέδιό του, θα μπορούν να επωφεληθούν από τον χαμηλότοκο τραπεζικό δανεισμό κι έτσι θα αυξήσουμε την παραγωγή μας, τις εξαγωγές και την απασχόληση.

    Το πλεόνασμα των τρεχουσών συναλλαγών, τόνισε, θα αποκαταστήσει την κατάλληλη συναλλαγματική ισοτιμία και επομένως θα πετύχουμε τη σταθεροποίηση των τιμών.

    Τέλος, ο Τούρκος πρόεδρος προανήγγειλε ρύθμιση για την αύξηση της αμοιβής των δημοσίων υπαλλήλων.

    Νέα πτώση για τη λίρα

    Η λίρα κατέγραψε νέες απώλειες έως και 0,9% μετά τις δηλώσεις Ερντογάν. Το τουρκικό νόμισμα έχει υποτιμηθεί κατά 19,8% φέτος, στη χειρότερη επίδοση μεταξύ των αναδυόμενων αγορών, μεταδίδει το Bloomberg.

    Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας διατηρεί το επιτόκιο αναφοράς στο 14% από τον περασμένο Δεκέμβριο, παρόλο που ο ετήσιος πληθωρισμός σκαρφάλωσε στο 73,5% τον Μάιο.

    Διαβάστε επίσης:

    Ερντογάν: Τα στοχεία Μαΐου δείχνουν ότι ο πληθωρισμός καταγράφει πτωτική τάση

    Εκπρόσωπος Ερντογάν: Οι αιτήσεις της Φινλανδίας και της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ εξαρτώνται από τις απαντήσεις που θα δώσουν στην Τουρκία



    ΣΧΟΛΙΑ