• Οικονομία

    Συμφωνίες με Exxon Mobil και TOTAL προανήγγειλε ο Καμμένος – Κανείς δεν φοβάται τις NAVTEX της Τουρκίας

    • NewsRoom
    Πάνος Καμμένος

    Πάνος Καμμένος


    Την υπογραφή συμφωνιών μεταξύ της Ελλάδας και των Exxon Mobil και TOTAL προανήγγειλε από την Κύπρο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κατά την επίσκεψή του στην αεροπορική βάση “Ανδρέας Παπανδρέου” στη Πάφο.

    Ο κ. Καμμένος, αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις για τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ τόνισε πως η Ελλάδα και η Κύπρος αυτή τη χρόνια βρίσκονται σε μια πολύ σημαντική φάση της ιστορίας τους. «Είναι οι χώρες πλέον που παράγουν φυσικό αέριο και πετρέλαιο αργότερα», ανέφερε, σημειώνοντας πως η Ελλάδα ακολουθεί την Κύπρο σ’ αυτή τη διαδικασία.

    Πάντως, όπως τόνισε, αυτό προκαλεί αρκετές αντιδράσεις από πλευράς της Τουρκίας, με την οποία, όπως ανέφερε, «επιθυμούμε να έχουμε μια ειρηνική συνύπαρξη, μέσα στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου, του σεβασμού, της καλής γειτονίας», προσθέτοντας πως «αυτό πρέπει να επιδείξει και η Τουρκία».

    Ο κ. Καμμένος ανέφερε πως περιμένει το συντομότερο δυνατό “να τελειώσει η ομηρία” των δύο Ελλήνων αξιωματικών και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, διευκρινίζοντας πάντως πως δεν υπάρχει διπλή γραμμή εντός της ελληνικής κυβέρνησης.  Ακολούθως, αναφέρθηκε στην συνάντηση που έχει προγραμματιστεί τις επόμενες μέρες για τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία , σημειώνοντας πως θα ήταν καλό μέχρι εκείνη την συνάντηση και το συντομότερο δυνατόν να λήξει η ομηρία των Ελλήνων στρατιωτικών.

    Ερωτηθείς για την νέα NAXTEX που έχει εκδώσει η Τουρκία για τις 11- 18 Μαρτίου και 22 – 29 Μαρτίου και για το πώς αντιμετωπίζονται αυτές οι τουρκικές προκλήσεις από Ελλάδα και Κύπρο, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε πως αυτή η συνεχής παραβίαση του διεθνούς δικαίου με NAXTEX που περιλαμβάνουν ΑΟΖ άλλων χωρών πλέον της δικής της, που περιλαμβάνουν ακόμη και χερσαία τμήματα, δείχνουν καταρχήν την έλλειψη σοβαρότητας από την πλευρά μιας χώρας, η οποία θέλει να ονομαστεί ευρωπαϊκή χώρα.

    Τέτοιου είδους προσβλητικές κινήσεις, δεν πτοούν τη διεθνή κοινότητα, είπε, σημειώνοντας πως χώρες οι οποίες ουσιαστικά έχουν υπογράψει συμβόλαια με την Κύπρο και πολύ σύντομα θα υπογράψουν και με την Ελλάδα, (αναφέροντας πως ήδη η Exxon Mobil και η TOTAL έχουν ενδιαφερθεί στην Ελλάδα να υπογράψουν για το φυσικό αέριο στη νότιο Κρήτη), δεν πρόκειται να φοβηθούν τις NAVTEX της Τουρκίας.

    Ούτε και οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία και οι άλλες χώρες θα σταματήσουν να επενδύουν στην Κύπρο και στην Ελλάδα, επειδή κάποιος θέλησε να επιδείξει στον κ. Ερντογάν τη συνέπεια του, αμφισβητώντας ξένες ΑΟΖ, ξένα χωρικά ύδατα και ξένα εδάφη, συμπλήρωσε.
    Αυτά απλώς οδηγούν στην απώλεια σοβαρότητας από μέρους της Τουρκίας και στην απομόνωση της από τη διεθνή κοινότητα, τόνισε ο κ. Καμμένος.

    Τέλος, ο κ. Καμμένος σημείωσε πως “όταν ο ελληνισμός είναι συμπαγής και ενωμένος, όταν δεν μπαίνουν μικροπολιτικές διαφορές και το εθνικό συμφέρον είναι αυτό που μας ενώνει, τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και νικούμε”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Καμμένος: «Απλό μεθοριακό γεγονός» η σύλληψη των στρατιωτικών, δεν έχουμε 2 γραμμές στη κυβέρνηση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Κατρούγκαλος «αδειάζει» τον Καμμένο: Δεν είναι όμηροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα «βόμβα» Καμμένου: Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά σε θανατηφόρο ατύχημα με Τουρκία



    ΣΧΟΛΙΑ