Οικονομία

Σε επανέκδοση του 15ετούς ομολόγου προχωρά ο ΟΔΔΗΧ (upd)

  • NewsRoom
Σε άνοδο το ευρώ και οι αποδόσεις των ομολόγων


Εντολή σε BNP Paribas, Commerzbank, Goldman Sachs, HSBC και JP Morgan να «τρέξουν» τη διαδικασία επανέκδοσης του 15ετούς ομολόγου το οποίο είχε εκδοθεί τον Ιανουάριο, λήξης τον Φεβρουάριο του 2035 και με κουπόνι 1,875%, έδωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

Η κοινοπρακτική έκδοση θα ξεκινήσει στο άμεσο μέλλον, ανάλογα με τις συνθήκες στην αγορά.

Στόχος, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ενημερώνοντας την επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τη δεύτερη έξοδο της χώρας στις αγορές με την έκδοση 15ετούς ομολόγου, είναι να καταφέρουμε χαμηλότερο επιτόκιο από το 15ετές ομόλογο που εκδόθηκε τον Φεβρουάριο του 2020 που ήταν στο 1,91%. 

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, υπογράμμισε ότι, εκτός από τα 15ετή ομόλογα, «η χώρα μας έχει βγει στις αγορές με επιτυχία και έχει καταφέρει να δανειστεί συνολικά 14 δισ. ευρώ, με εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια που, σε πολλές περιπτώσεις, ήταν το 1/3 από αυτό των προηγούμενων ετών».

«Προσδοκούμε», είπε ο υπουργός, και για το νέο 15ετές ομόλογο, να καταφέρουμε να έχει ένα χαμηλότερο επιτόκιο από εκείνο της έκδοσης του Φεβρουαρίου του 2020 καθώς θα είναι «ένα ακόμα δείγμα της εμπιστοσύνης των αγορών στην ελληνική οικονομία».ΣΧΟΛΙΑ