• Οικονομία

    Ρύθμιση οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία: 43.000 αιτήσεις στην πλατφόρμα του ΕΦΚΑ – Ρυθμίστηκαν 17.000

    • Αργυρώ Μαυρούλη
    ρυθμιση οφειλων


    Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων στη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις.

    Μέσα σε σχεδόν δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο, ρυθμίστηκαν οφειλές ύψους 378 εκατ. ευρώ και καταβλήθηκαν ήδη 10 εκατ. ευρώ, ρευστό χρήμα, στο ταμείο του ΕΦΚΑ.

    Συνολικά, υποβλήθηκαν 43.000 αιτήσεις, ενώ την ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ επισκέφθηκαν περίπου 250.000 ενδιαφερόμενοι. Ήδη, ρυθμίστηκαν 17.000 υποθέσεις που αφορούν ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, καθώς και 9.000 οφειλές από επιχειρήσεις.

    Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία σε έως 120 δόσεις εξελίσσεται σε δυο στάδια:

    – αρχικώς οι μη μισθωτοί (ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ) υποβάλλουν αίτηση στον ΕΦΚΑ για τις ατομικές τους εισφορές, όπου λαμβάνει χώρα ο εθελοντικός επανυπολογισμός (έχουν υποβληθεί πάνω από 29.000 αιτήσεις) και

    – ακολούθως η διαδικασία συνεχίζεται ηλεκτρονικά στο ΚΕΑΟ για την επιλογή των δόσεων. Οι εργοδότες (ΙΚΑ) που δεν οφείλουν και ατομικές εισφορές μπορούν να μπουν κατευθείαν στην πλατφόρμα του ΚΕΑΟ και να ρυθμίσουν αφού πιστοποιηθούν ως χρήστες (έχουν ρυθμίσει ήδη πάνω από 10.000 εκ των οποίων περισσότεροι από 7.000 εργοδότες)



    ΣΧΟΛΙΑ