• ΥΓΕΙΑ

    Η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα που εγκρίνει εμβόλιο κατά της παραλλαγής Όμικρον

    • NewsRoom
    Moderna

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ


    Το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε και επίσημα η πρώτη χώρα που εγκρίνει εμβόλιο κατά του κορονοϊού το οποίο είναι προσαρμοσμένο πάνω στην παραλλαγή Όμικρον.

    Η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας της Βρετανίας χορήγησε άδεια υπό όρους στο εμβόλιο της Moderna, το οποίο στοχεύει τόσο στο αρχικό στέλεχος του ιού όσο και στο Omicron BA.1.

    Το εμβόλιο έχει εγκριθεί για χρήση σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω. Ωστόσο, η Βρετανία σκοπεύει να επικεντρώσει αρχικά τον εμβολιασμό σε άτομα άνω των 50 ετών και σε ευπαθείς ομάδες.

    Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου αναμένονται σύντομα στη χώρα.

    Η June Raine, διευθύνουσα σύμβουλος της MHRA, δήλωσε ότι το εμβόλιο έδειξε «ισχυρή ανοσολογική απόκριση» έναντι του στελέχους BA.1, προσθέτοντας ότι θα αποτελέσει «ένα ακονισμένο εργαλείο στο οπλοστάσιό μας που θα μας βοηθήσει να προστατευτούμε από αυτή τη νόσο καθώς ο ιός συνεχίζει να εξελίσσεται».

    Ο Stéphane Bancel, διευθύνων σύμβουλος της Moderna, δήλωσε ότι η έγκριση υπογράμμισε «την αφοσίωση και την ηγεσία των βρετανικών αρχών δημόσιας υγείας που συμβάλλουν στον τερματισμό της πανδημίας κοροναϊού».

    Πρόσθεσε ότι το εμβόλιο «έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει στην προστασία των ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο από το Covid-19 καθώς εισερχόμαστε στους χειμερινούς μήνες».

    Διαβάστε επίσης:

    Bloomberg: Μεγαλώνει ο κίνδυνος ύφεσης στην Ευρωζώνη

    Ευλογιά των Πιθήκων: Από την Τρίτη τα πρώτα εμβόλια



    ΣΧΟΛΙΑ