• Οικονομία

    Πτώση για τα αποθέματα του αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ

    • NewsRoom

    FILE PHOTO: A 3D printed oil pump jack is seen in front of displayed stock graph in this illustration picture, April 14, 2020. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration


    Τα αποθέματα του αργού πετρελαίου των ΗΠΑ παρουσίασαν μείωση την προηγούμενη εβδομάδα. Υποχώρησαν τα αποθέματα κατά 7,1 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 12 Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας (EIA).

    Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για πτώση κατά 1,7 εκατ. βαρέλια σύμφωνα με δημοσκόπηση της S&P Global Commodity Insights. Η αμερικανική υπηρεσία ανακοίνωσε παράλληλα ότι τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 4,6 εκατ. βαρέλια, ενώ τα διυλισμένα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 800.000 βαρέλια.

    Τι λένε οι αναλυτές

    Οι αναλυτές περίμεναν τα αποθέματα βενζίνης να υποχωρήσουν κατά 1,7 εκατ. βαρέλια και τα διυλισμένα αποθέματα να αυξηθούν κατά 400.000 βαρέλια. Τα αποθέματα στο Cushing της Οκλαχόμα, τον βασικό κόμβο παράδοσης στο Nymex, αυξήθηκαν κατά 200.000 σύμφωνα με τα στοιχεία της EIA.

    Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου σημειώνει άλμα 2,2% στα 88,42 δολ. το βαρέλι μετά τα στοιχεία για την πορεία των αποθεμάτων.

    Διαβάστε επίσης

    Αυξήθηκαν τα αποθέματα των αμερικανικών επιχειρήσεων τον Ιούνιο

    Σταθερές οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Ιούλιο

    Ευρωζώνη: Αύξηση του ΑΕΠ 0,6% το β’ τρίμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ