• Οικονομία

    Προσγειώθηκε στα 88 δολάρια το WTI

    • NewsRoom


    Το πετρέλαιο (WTI) κατέγραψε απώλειες που παρατηρήθηκαν την Τετάρτη, αφού η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας δήλωσε ότι οι αμερικανικές προμήθειες ακατέργαστων αυξήθηκαν κατά 4,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 29 Ιουλίου, ενώ οι προμήθειες βενζίνης αυξήθηκαν 200.000 βαρέλια – και οι δύο αναμενόταν να μειωθούν.

    Κάτω από το όριο των 90 δολαρίων έκλεισε το WTI στο Χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Συγκεκριμένα, ο δείκτης κατέγραψε απώλεια 2,12 $, ή 2,3%, στα 88,54 δολάρια το βαρέλι.

    Τι είπαν οι αναλυτές

    “Η αγορά πετρελαίου είναι μια μικτή τσάντα, καθώς η καταστροφή της ζήτησης αντιμετωπίζεται με περιορισμένη εφεδρική χωρητικότητα. Η συνεχιζόμενη αδυναμία θα πρέπει να είναι απίθανη, καθώς η αγορά πετρελαίου παραμένει σφιχτή, αλλά το σπάσιμο του βασικού τεχνικού επιπέδου $ 90 θα μπορούσε να απελευθερώσει μία ορμή πώλησης”, δήλωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής της αγοράς της Oanda, σε σημείωμα.

    “Το αργό WTI θα έπρεπε να έχει δει τεράστια υποστήριξη στο επίπεδο των 90 δολαρίων το βαρέλι, αλλά μια εντατική παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση αλλάζει ότι η αγορά πετρελαίου είναι στενό εμπόριο. Το WTI αργό θα πρέπει να δει κάποια υποστήριξη στο $ 88.75 αν αυτή η παραβίαση του επιπέδου των 90 δολαρίων κρατά “, έγραψε.

    Ανησυχία για την ζήτηση

    Το πετρέλαιο μειώθηκε απότομα στο εμπόριο την Τετάρτη, αν και στην αρχή σημείωσε κέρδη που παρατηρήθηκαν μετά από μια πενιχρή αύξηση της παραγωγής από την οργάνωση των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και των συμμάχων της – μια ομάδα γνωστή ως ΟΠΕΚ+ – για να πέσει απότομα μετά την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας. Οι ακατέργαστες προμήθειες αυξήθηκαν κατά 4,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 29 Ιουλίου, ενώ οι προμήθειες βενζίνης αυξήθηκαν 200.000 βαρέλια.

    Η δράση των τιμών δείχνει ότι “οι ανησυχίες για τη ζήτηση είναι πλέον η κυρίαρχη επιρροή στην παγκόσμια αγορά ενέργειας και παρόλο που οι ανησυχίες της προσφοράς θα παραμείνουν στον πόλεμο της Ρωσίας-Ουκρανίας, θα πρέπει να δούμε στοιχεία για τη σταθεροποίηση της ζήτησης για την πετρελαϊκή αγορά για να αρχίσει να βρίσκει ένα ρυθμό. “, έγραψαν οι αναλυτές της Sevens Report Research, σε σημείωμα.

    Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας δήλωσε την Πέμπτη ότι τα αποθέματα φυσικού αερίου αυξήθηκαν κατά 41 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια ή BCF, την περασμένη εβδομάδα. Οι αναλυτές που ερωτήθηκαν από την S & P Global Commodity Insights, κατά μέσο όρο, είχαν αναζητήσει καθαρή ένεση 28 BCF.

    Διαβάστε επίσης

    Reuters: Το colpo grosso Αραβίας και Εμιράτων για τον επερχόμενο δύσκολο χειμώνα



    ΣΧΟΛΙΑ