ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Παράθυρο» για την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης σε δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους από το 2023 αφήνει ανοιχτό το Υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου οικονομικών, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά από διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, καθώς λόγω της πανδημίας, απαγορεύεται η μόνιμη κατάργηση μέτρων έως το 2023.
Με βάση αυτά τα δεδομένα, η εισφορά αλληλεγγύης θα καταργηθεί για το δημόσιο και τους συνταξιούχους από το 2023, υπό την προϋπόθεση φυσικά, ότι θα υπάρξει ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος.
Υπενθυμίζεται πως οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι καταβάλουν κανονικά φέτος την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, καθώς θεωρείται πως δεν έχουν πληγεί από την πανδημία.
Στον ιδιωτικό τομέα η εισφορά έχει «παγώσει» από φέτος, ενώ αναμένεται να μην καταβληθεί και το 2022, προκειμένου να καταργηθεί μετά το 2023.
Οι τελικές αποφάσεις για νέες φοροελαφρύνσεις θα κριθούν από την πορεία του φετινού προϋπολογισμού, που με βάση τα προσωρινά στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του έτους, τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Οικονομικών, κινήθηκε με πρωτογενές έλλειμμα ύψους 3,42 δισ. ευρώ, με τα στοιχεία να είναι 1 δισ. ευρώ καλύτερα έναντι του στόχου.
Διαβάστε επίσης:
Τα 7+1 «ελατήρια» της ανάκαμψης – Γιατί η κυβέρνηση «βλέπει» ταχεία επανεκκίνηση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κυριακούλης: Ο Ρήγας Τζώρτζης νέος πρόεδρος του ΔΣ, CEO o Γεώργιος Κουτσός
- Νεραντζιές Αιγίου: Καλύτερη φαίνεται να είναι η εικόνα της φωτιάς
- Γαλλία: Ουκρανός πρόσφυγας κατηγορείται ότι σκότωσε τη Ρωσίδα γειτόνισσά του που τον παρενοχλούσε με αφορμή τον πόλεμο
- Άρτα: Μεγάλη χασισοφυτεία στην Άρτα εντόπισαν και κατέστρεψαν οι αστυνομικοί-Συνελήφθησαν 4 άτομα
