• Οικονομία

    Πώς θα δείτε τα ενημερωτικά συντάξεων – Αναλυτικές οδηγίες

    • Αργυρώ Μαυρούλη


    Αναλυτικές οδηγίες με όλα τα βήματα για την διαδικασία εισόδου στην ηλεκτρονική υπηρεσία ενημερωτικών σημειωμάτων συντάξεων δίνει ο ΕΦΚΑ σε εγχειρίδιο που ανέβασε στην ιστοσελίδα του. Υπενθυμίζεται πως σήμερα 1/10 στις 17:00 αναρτώνται στην ιστοσελίδα www.efka.gov.gr τα πρώτα ενημερωτικά σημειώματα για τις καταβολές συντάξεων του περασμένου Ιανουαρίου.

    Το 6σέλιδο εγχειρίδιο του ΕΦΚΑ δείχνει με κάθε λεπτομέρεια που και πως θα δείτε τα εκκαθαριστικά. Για τα ενημερωτικά σημειώματα του 2019 δημιουργήθηκε νέα ηλεκτρονική υπηρεσία στον ΕΦΚΑ. Μέσω αυτής της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, οι συνταξιούχοι έχουν τη δυνατότητα πληκτρολογώντας τους κωδικούς TAXIS να ενημερώνονται σε μηνιαία βάση από 01/01/2019 και μετά για το πώς διαμορφώνεται η μηνιαία πληρωμή της σύνταξης τους αναλυτικά.

    Η υπηρεσία αυτή απευθύνεται στους συνταξιούχους των πρώην Φορέων και του Δημοσίου (παλαιοί συνταξιούχοι) και των νέων συνταξιούχων (έναρξη σύνταξης από 13/5/2016 και μετά).

    Σε πρώτη φάση θα αναρτηθούν τα ενημερωτικά σημειώματα των συντάξεων μηνός 1/2019 και για τους συνταξιούχους πριν από 13/5/2016 (παλαιοί συνταξιούχοι) και σταδιακά θα αναρτηθούν για τους υπόλοιπους συνταξιούχους, ως και οι υπόλοιποι μήνες του 2019.

    Αναλυτικά η ανάρτηση των ενημερωτικών σημειωμάτων θα πραγματοποιηθεί ως εξής:

    · Σήμερα 1/10/2019 αναρτώνται τα ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων των παλαιών συνταξιούχων, που δεν υπόκεινται σε σώρευση συντάξεων για τους πρώην Φορείς, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ ΜΜΕ και Δημόσιο.

    · Αύριο, 2/10/2019 θα αναρτηθούν τα ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων των παλαιών συνταξιούχων που δεν υπόκεινται σε σώρευση συντάξεων, για τον πρώην Φορέα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και τα ενταχθέντα σε αυτόν Ταμεία.

    · Στις επόμενες ημέρες και έως 10/10/2019, σταδιακά θα αναρτώνται τα ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων, για τις ακόλουθες κατηγορίες:

    – Νέοι συνταξιούχοι ΕΦΚΑ(έναρξη σύνταξης από 13/5/2016 και μετά)

    – Παλαιοί και Νέοι συνταξιούχοι που εμπίπτουν στη σώρευση των συντάξεων.

    – Παραπληγικά επιδόματα

    – Προσωρινές συντάξεις.

    · Για τους συνταξιούχους του τ. ΟΓΑ (παλαιοί συνταξιούχοι), τα ενημερωτικά σημειώματα από 01/01/2019 έχουν ήδη χορηγηθεί με την προϋφιστάμενη διαδικασία, δεδομένου ότι οι συντάξεις αυτές δεν υπάγονται στις διατάξεις των άρθρων 14 και 33 του Ν.4387/16 (επανυπολογισμός).

    · Για όλες τις λοιπές κατηγορίες που δεν κατέστη εφικτό να ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός, θα εμφανίζεται μήνυμα ότι το ενημερωτικό σας σημείωμα θα είναι διαθέσιμο προσεχώς.

    Διαβάστε αναλυτικά τις οδηγίες του ΕΦΚΑ



    ΣΧΟΛΙΑ