• Οικονομία

    Πληθωρισμός: Άνοδος στο 3,7% στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο – Στο 2,9% στην Ευρωζώνη

    • NewsRoom
    Mariana Kotzeva, Director General της Eurostat (Πηγή: ec.europa.eu/Eurostat)

    Mariana Kotzeva, Director General της Eurostat (Πηγή: ec.europa.eu/Eurostat)


    Άνοδος του πληθωρισμού σημειώθηκε στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρωζώνη τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat.

    Ειδικότερα, στη χώρα μας, ο πληθωρισμός ενισχύθηκε στο 3,7%, ενώ στην Ευρωζώνη αυξήθηκε στο 2,9% σε σχέση με τον Νοέμβριο, απομακρυνόμενος ξανά από τον στόχο 2% της ΕΚΤ.

    Υπενθυμίζεται ότι ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Νοέμβριο είχε διαμορφωθεί στο 3% (από 3,8% τον Οκτώβριο) ενώ και στην ευρωζώνη είχε υποχωρήσει στο 2,4% από 2,9%.

    Καθώς οι μετρήσεις που ανακοινώθηκαν σε εθνικό επίπεδο σε βασικές οικονομίες της περιοχής δείχνουν επιτάχυνση στην αύξηση των τιμών, οι προβλέψεις για τις επόμενες κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (EKT) σε σχέση με τα επιτόκια, παρουσιάζουν αβεβαιότητα.

    Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ελλάδα, η οποία, παρά την πρόοδο των τελευταίων μηνών του 2023 στην επιβράδυνση του γενικού δείκτη, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ιδιαίτερα αυξημένες τιμές σε μία σειρά από κλάδους και προϊόντα, με πρώτα και κύρια τα τρόφιμα που κατέγραψαν αύξηση 7,7% τον Νοέμβριο.

    Διαβάστε επίσης: 

    Νίκος Μηλαπίδης στο mononews: Πώς θα πάρουν σύνταξη όσοι οφείλουν

    Τα 13 μέτωπα της νέας υπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου

    Τσακλόγλου στο Mononews: Δεν θα αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης την επόμενη τριετία



    ΣΧΟΛΙΑ