• Οικονομία

    Plan B για τις επιπτώσεις του πολέμου στα καύσιμα εφόσον χρειαστεί…

    Ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης

    Ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης


    Καθησυχαστική παρουσιάζεται η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει ο πόλεμος στο Ισραήλ, στην ελληνική οικονομία.

    Ωστόσο, φαίνεται πως το οικονομικό επιτελείο παραμένει σε… εγρήγορση, σε περίπτωση γενικευμένης σύρραξης στην περιοχή, με φόντο και τις χερσαίες επιχειρήσεις που ετοιμάζει το Ισραήλ προς τη Λωρίδα της Γάζας.

    Σε ερώτηση προς τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στο κόστος της ενέργειας, σημείωσε πως «παρακολουθούμε τις εξελίξεις που αφορούν τη Μέση Ανατολή. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό».

    Η τιμή του πετρελαίου Brent από τα 84 δολάρια το βαρέλι την περασμένη εβδομάδα έχει ανέβει πάνω από τα 86 δολάρια και πλησιάζει τα 87, ενώ η τιμή του φυσικού αερίου από την περιοχή των 36 ευρώ τη μεγαβατώρα έχει εκτοξευθεί στα 49,5 ευρώ.

    Το οικονομικό επιτελείο παρακολουθεί λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, αλλά και τη διακύμανση των διεθνών τιμών, ωστόσο δεν φαίνεται να είναι – προς ώρας – διατεθειμένο να τροποποιήσει τους σχεδιασμούς του στο σκέλος του ενεργειακού κόστους στη χώρα μας, με φόντο και την έναρξη της περιόδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης από την ερχόμενη Παρασκευή.

    «Στο ενεργειακό σκέλος έχουμε αποφασίσει τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, που είναι διευρυμένο φέτος και έτσι θα περιλαμβάνει περισσότερους πολίτες. Δεν υπάρχει κάποιος άλλος σχεδιασμός εκτός από αυτά που έχουμε ανακοινώσει, ως προς το ενεργειακό σκέλος…», υπογράμμισε ο κ. Παπαθανάσης.

    Πάντως, σε περίπτωση που υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στο κόστος της ενέργειας, το οικονομικό επιτελείο δεν αποκλείεται να ενεργοποιήσει ένα Plan B για την έκτακτη στήριξη των καταναλωτών.

    Διαβάστε επίσης: 

    Υπό έρευνα στις ΗΠΑ ο ιδιοκτήτης της JetOil Ελλάδος για εμπόριο ρωσικού πετρελαίου και παραβίαση των κυρώσεων

    Στο Ισραήλ μεταβαίνει ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν

    ΗΠΑ: Οικογένειες Αμερικανών ομήρων της Χαμάς ζητούν παρέμβαση από την κυβέρνηση Μπάιντεν

    _______________­_______

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Δείτε πώς διαμορφώνονται οι χάρτες των αποτελεσμάτων για δήμους και περιφέρειες



    ΣΧΟΛΙΑ