• Οικονομία

    Πατέλης στο Bloomberg: Αύξηση 130% στις αφίξεις σε σχέση με το 2020

    • NewsRoom
    Αλέξης Πατέλης

    Αλέξης Πατέλης


    H πορεία του τουρισμού και της ελληνικής οικονομίας γενικότερα βρέθηκαν στο επίκεντρο τη παρουσίας του Αλέξη Πατέλη στην τηλεόραση του Bloomberg.

    Ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού αναφέρθηκε σε στοιχεία της τρέχουσας εβδομάδας για τον τουρισμό, που δείχνουν αύξηση των αφίξεων κατά 130% σε σχέση με την αντίστοιχη εβδομάδα του 2020 και μείωση  μόλις κατά 42% σε σχέση με την αντίστοιχη εβδομάδα του 2019.

    Όπως μάλιστα εξήγησε, η ελληνική οικονομία δεν εξαρτάται μονοθεματικά από τον τουρισμό όπως θεωρείται συχνά, αλλά υπάρχει ισχυρή μεταποίηση, επιχειρήσεις που προσανατολίζονται στις εξαγωγές και κατασκευαστικός κλάδος, που βοήθησαν να περιοριστεί η ύφεση στο πρώτο τρίμηνο του 2021, όταν και η χώρα βρισκόταν σε πλήρες lockdown.

    O κ. Πατέλης αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που συνεχίζονται στη χώρα, ενώ στάθηκε ειδικά στη μεταρρύθμιση στα εργασιακά και στην Παιδεία.

    Αναφορικά με τις τράπεζες, ανέφερε πως υπάρχει σημαντική μείωση του δείκτη των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ενώ τόνισε τον ρόλο που μπορούν να παίξουν οι τράπεζες στην αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και την εκτίναξη της ανάπτυξης.

    Ο κ. Πατέλης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην επένδυση των 54 εκατ. ευρώ, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, για την αναμόρφωση του ΟΑΚΑ, με ορίζοντα ολοκλήρωσης των έργων το 2023.

    Τέλος, τόνισε ως είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας καθώς οι εμβολιασμοί προχωρούν.

    Διαβάστε επίσης

    Πατέλης: Αύξηση 22% της βιομηχανικής παραγωγής τον Απρίλιο



    ΣΧΟΛΙΑ