• Οικονομία

    Παγκρήτια: Με «μαγιά» 39,5 εκατ. ευρώ αλλά χωρίς τον Μιχάλη Σάλλα ξεκινά η δεύτερη φάση της ΑΜΚ – Όλο το παρασκήνιο

    Αντώνης Βαρθολομαίος, CEO Παγκρήτια Τράπεζα

    Αντώνης Βαρθολομαίος, CEO Παγκρήτια Τράπεζα


    Με «μαγιά» 39,5 εκατ ευρώ –και χωρίς τη συμμετοχή του κ. Μιχάλη Σάλλα- η Παγκρήτια Τράπεζα περνά στη δεύτερη φάση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που θα ολοκληρωθεί στις 27 Οκτωβρίου.

    Η Lyktos Participations Επενδύσεων και Συμμετοχών, συμφερόντων του κ. Μιχάλη Σάλλα που κατέχει το  19,95% της Παγκρήτιας Τράπεζας δεν άσκησε χθες τα δικαιώματα της. Και όπως ανέφερε ο κ. Μιχάλης Σάλλας: Είμαι επιφυλακτικός για το τι θα πράξω….θα αποφασίσω μέχρι τις 27 Οκτωβρίου».

    Στο μεταξύ το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκρήτιας Τράπεζας αποφάσισε παράταση  έως τις 27 Οκτωβρίου για τη συμμετοχή των θεσμικών και ιδιωτών επενδυτών στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, ύψους 98,7 εκατ ευρώ.

    Και όπως αναφέρουν πηγές της Παγκρήτιας, η απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη το έντονο ενδιαφέρον νέων επενδυτών από επιχειρηματικούς και εφοπλιστικούς κύκλους και τις σχετικές συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

    Να σημειωθεί πως η αύξηση μέχρι και τις 11 Οκτωβρίου καλύφθηκε σε ποσοστό 35,24%, με την καταβολή συνολικού ποσού ύψους 34,78 εκατομμυρίων ευρώ (+ 5 εκατ ευρώ προεγγραφές), ένα ποσοστό το οποίο επετεύχθη μετά τις συντονισμένες ενέργειες της Διοίκησης και των στελεχών τηcς τράπεζας και χωρίς την άσκηση των δικαιωμάτων της Lyktos Participations A.E.

    Οι τράπεζες Εθνική (που κατέχει το 7,1% της τράπεζας) άσκησε τα δικαιώματα της περί τα 7 εκατ. ευρώ, ενώ με άλλα 5 εκατ. ευρώ συμμετείχαν στην αύξηση οι τράπεζες Πειραιώς και Alpha, όπως και  ευρώ ο εφοπλιστής Μουνδρέας που απέκτησε πρόσφατα το ποσοστό της Alfa Ocean Developments Ανώνυμη Κτηματική Εταιρεία Συμμετοχών συμφερόντων της οικογένειας του Θεόδωρου Αγγελόπουλου.

    Σύμφωνα με κύκλους της διοίκησης  το παραπάνω ποσοστό είναι ένα εξαιρετικά ικανοποιητικό αποτέλεσμα το οποίο θα επιτρέψει στην τράπεζα να ολοκληρώσει τις προσπάθειές της για τη συγκέντρωση του ποσού που έχει προγραμματιστεί και να προχωρήσει απρόσκοπτα στην υλοποίηση του επιχειρηματικού και κεφαλαιακού της πλάνου, το οποίο έχει ήδη κατατεθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος.

    Επενδυτικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η παράταση του χρόνου συμμετοχής είναι προς το συμφέρον της τράπεζας και των μετόχων της καθώς θα δώσει τη δυνατότητα σε νέους επενδυτές να συμμετέχουν στο κεφάλαιο της Παγκρήτιας, μιας τράπεζας που οδεύει με αξιώσεις να καταστεί η πέμπτη μεγαλύτερη στη χώρα.

    Διαβάστε επίσης

    Δεν συμμετείχε στην ΑΜΚ της Παγκρήτιας Τράπεζας ο Μιχάλης Σάλλας (upd)

    Παγκρήτια Τράπεζα: Ολοκληρώνεται η ΑΜΚ – Εγκρίθηκε το επιχειρηματικό πλάνο από την ΤτΕ

    Παγκρήτια Τράπεζα: Τα επόμενα βήματα για την νέα εποχή



    ΣΧΟΛΙΑ