• Οικονομία

    Νιγηρία: Η οικονομία αναπτύχθηκε 3,5% το β’ τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις


    Η οικονομική ανάπτυξη στη Νιγηρία, τον μεγαλύτερο παραγωγό αργού της Αφρικής, επιταχύνθηκε ταχύτερα από το αναμενόμενο το β’ τρίμηνο, λόγω της ανάπτυξης στον μη πετρελαϊκό τομέα, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

    Ειδικότερα, η οικονομία της Νιγηρίας αναπτύχθηκε 3,5% σε ετήσια βάση στο τρίμηνο, σε σύγκριση με 3,1% το α’ τρίμηνο, σύμφωνα με έκθεση του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής την Παρασκευή. Η μέση εκτίμηση σε έρευνα του Bloomberg από 10 οικονομολόγους ήταν στο 2,9%.

    Η ανάπτυξη στο τρίμηνο σηματοδότησε την έβδομη συνεχή τριμηνιαία επέκταση και οφείλεται στη βελτίωση κατά 4,8% στον τομέα εκτός πετρελαίου, που αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της οικονομίας, έναντι αύξησης 6,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

    Ο κλάδος του πετρελαίου συρρικνώθηκε κατά 12%. Η παραγωγή πετρελαίου μειώθηκε στα 1,43 εκατ. βαρέλια την ημέρα το β’ τρίμηνο, σε σύγκριση με 1,49 εκατ. βαρέλια το προηγούμενο τρίμηνο.

    Η Κεντρική Τράπεζα της Νιγηρίας έχει αυξήσει τα επιτόκιά της κατά 250 μονάδες βάσης στο 14% από τον Μάιο, σε μια προσπάθεια να χαλιναγωγήσει τον πληθωρισμό, ο οποίος έφτασε σε υψηλό σχεδόν 17 ετών στο 19,6% τον Ιούλιο. Η επιτροπή νομισματικής πολιτικής συνεδριάζει εκ νέου στις 27 Σεπτεμβρίου.

    Διαβάστε επίσης

    ΗΠΑ: Ανησυχία για ενδεχόμενη αύξηση της τιμής του πετρελαίου



    ΣΧΟΛΙΑ