• Οικονομία

    Enterprise Greece: Προ των πυλών επενδύσεις 1 δισ. ευρώ

    • NewsRoom


    Στο επίπεδο του 1 δισ. ευρώ υπολογίζονται τα επενδυτικά σχέδια που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή σε διαδικασία έγκρισης ή προέγκρισης, σύμφωνα με τον κ. Χρήστο Στάικο, πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου, γνωστής και ως Enterprise Greece, δηλαδή του εθνικού φορέα για την προώθηση των επενδύσεων και της εξωστρέφειας.

    Παράλληλα, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του ο κ. Στάικος, στα σκαριά βρίσκονται και νέες συμφωνίες σε τομείς όπως ο τουρισμός, η ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες και το εμπόριο, αλλά και στον τομέα των αγροδιατροφικών προϊόντων.

    Όπως επισήμανε ο κ. Στάικος, μέλημα της Enterprise Greece «είναι η διαρκής αναβάθμιση του Οργανισμού στην κατεύθυνση διαμόρφωσης ενός σύγχρονου και αξιόπιστου φορέα εξωστρέφειας».

    «Στο πλαίσιο αυτό, βελτιώνουμε την επιχειρησιακή λειτουργία, δημιουργούμε νέα εταιρική ταυτότητα, εκσυγχρονίζουμε τις υπηρεσίες, κάνουμε αξιολόγηση του προσωπικού, προτείνουμε την ένταξη του ΑΣΕΠ στη διαδικασία προσλήψεων, δρομολογούμε την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων και σχεδιάζουμε με το υπουργείο Εξωτερικών ένα ενιαίο portal εξωστρέφειας, σε συνδυασμό με ένα αναβαθμισμένο help desk», τόνισε και συμπλήρωσε: «Έχουμε αυξήσει τις ενέργειές μας τόσο για την προσέλκυση επενδύσεων όσο και για την προώθηση των εξαγωγών, εντάσσοντας νέους κλάδους, προσεγγίζοντας νέες αγορές, υλοποιώντας περισσότερες και νέες δράσεις, διαμορφώνοντας νέα εργαλεία».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συνεργασία-έκπληξη από τον ΠΣΕ: Οι εξαγωγείς στη νέα εποχή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραπεζίτες: Οι πλειστηριασμοί γίνονται μόνο για τους μπαταχτσήδες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η μεγάλη επίθεση της CVC: Μετά το Μetropolitan και το ΙΑΣΩ, τι;



    ΣΧΟΛΙΑ