• Οικονομία

    Νέες απώλειες για τον χρυσό – Το μεγαλύτερο αρνητικό σερί από τον Νοέμβριο

    • NewsRoom
    Ραβδοι χρυσού - χρυσός - τμή χρυσού


    Με απώλειες έκλεισε ο χρυσός και αυτή την εβδομάδα καταγράφοντας το μεγαλύτερο αρνητικό σερί από τον Νοέμβριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε επίπεδο εβδομάδας, ο χρυσός έπεσε κατά 3%.

    Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,4% στα 1.751,59 δολάρια ανά ουγγιά στις 09:46 π.μ. ET (1346 GMT), έχοντας φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 28 Ιουλίου νωρίτερα στη συνεδρίαση. Το συμβόλαιο του Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ υποχώρησε κατά 0,5% στα 1.762,90 δολάρια.

    Τι λένε οι αναλυτές

    “Το κύριο στοιχείο που πιέζει την αγορά χρυσού και ασημιού είναι το αναζωπυρούμενο δολάριο… Ο χρυσός και το δολάριο ανταγωνίζονται ως ασφαλή περιουσιακά στοιχεία, τα υψηλότερα επιτόκια στις ΗΠΑ υποδηλώνουν ένα ισχυρότερο δολάριο, το οποίο θα προσθέσει περαιτέρω αρνητικές επιπτώσεις στον χρυσό”, δήλωσε ο Jim Wyckoff, ανώτερος αναλυτής στην Kitco Metals. Ο δείκτης του δολαρίου εκτινάχθηκε και βρισκόταν σε καλό δρόμο για εβδομαδιαία κέρδη. Το ισχυρότερο δολάριο κάνει τον χρυσό λιγότερο ελκυστικό για τους ξένους αγοραστές.

    Η Fed πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια για να θέσει υπό έλεγχο τον υψηλό πληθωρισμό, δήλωσαν την Πέμπτη μια σειρά αξιωματούχων της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, παρόλο που συζητούσαν πόσο γρήγορα και πόσο ψηλά θα τα άρουν.

    Ο έλεγχος πραγματικότητας για την τροχιά των μελλοντικών αυξήσεων των επιτοκίων της Fed έφερε μια απότομη αντιστροφή στις προσπάθειες του χρυσού να αναρριχηθεί πάνω από τα 1.800 δολάρια, έγραψε σε σημείωμα ο Ρούπερτ Ρόουλινγκ, αναλυτής αγοράς στην Kinesis Money.

    Οι επενδυτές θα κοιτάζουν προς τα κάτω, κάτω από τα 1.700 δολάρια ως την επόμενη σημαντική υποστήριξη αντί για οποιαδήποτε ανοδικά ορόσημα, πρόσθεσε η Ρόουλινγκ. Η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης και η συνεχιζόμενη σύσφιξη της Fed παρέχουν ένα δυσμενές μείγμα για το ασήμι, είπαν οι αναλυτές της UBS.

    Διαβάστε επίσης

    Με απώλειες ολοκλήρωσαν την εβδομάδα οι ευρωαγορές

    Barkin (Fed): «Μεσολαβεί χρόνος μέχρι την επόμενη αύξηση του επιτοκίου»

    Στο ζενίθ το Ether μετά την πτώση του Ιουνίου



    ΣΧΟΛΙΑ