• Οικονομία

    Στο ζενίθ το Ether μετά την πτώση του Ιουνίου

    Ether

    Ether


    Μετά την μεγάλη πτώση που σημείωσε το Ether στα μέσα Ιουνίου, τώρα φαίνεται να εξοβελίζει το bitcoin. Την ίδια ώρα οι επενδυτές αναμένουν μια σημαντική αναβάθμιση στο blockchain ethereum.

    Το Bitcoin έφτασε στο χαμηλό των 17.601 $ στις 19 Ιουνίου και έχει αυξηθεί περίπου 31% από τότε από την τιμή διαπραγμάτευσης της Παρασκευής, σύμφωνα με στοιχεία του CoinDesk.
    Η τεράστια απόκλιση στην απόδοση στα δύο κρυπτονομίσματα οφείλεται σε έναν σημαντικό παράγοντα: μια μεγάλη αναβάθμιση στο blockchain του ethereum. Ο αιθέρας είναι το εγγενές κρυπτονόμισμα του δικτύου ethereum.

    Πότε θα γίνει το merge

    Η αναβάθμιση του Ethereum, που ονομάζεται «merge», έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου μετά από πολλές καθυστερήσεις. Το blockchain θα αλλάξει από ένα λεγόμενο σύστημα απόδειξης εργασίας σε ένα μοντέλο που ονομάζεται απόδειξη στοιχήματος. Μια πλήρης εξήγηση της συγχώνευσης μπορείτε να βρείτε εδώ.

    Οι υποστηρικτές λένε ότι η κίνηση θα κάνει το δίκτυο ethereum πιο γρήγορο και πιο ενεργειακά αποδοτικό. «Η επερχόμενη συγχώνευση Ethereum είναι η μεγαλύτερη αφήγηση στον τομέα της κρυπτογράφησης αυτή τη στιγμή και εξηγεί γιατί ο Ether άφησε το Bitcoin στο πέρασμά του τον περασμένο μήνα», δήλωσε στο CNBC μέσω email ο Antoni Trenchev, συνιδρυτής της πλατφόρμας συναλλαγών κρυπτονομισμάτων Nexo.

    “Ένα blockchain που αυτοπροτείνεται ως ενεργειακά αποδοτικό θα αιχμαλωτίζει πάντα τη φαντασία των μαζών και γι’ αυτό ο Ether έχει τον άνεμο στα πανιά του πριν από τη συγχώνευση, μια κίνηση προς απόδειξη του πονταρίσματος”.

    Ράλι υπεραπόδοσης για Bitcoin και Ether

    Τόσο το bitcoin όσο και το ether εξακολουθούν να έχουν πάνω από 60% έκπτωση από τα υψηλά όλων των εποχών – τα οποία έφθασαν τον Νοέμβριο – ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης στην αγορά κρυπτογράφησης φέτος. Ο κλάδος μαστίζεται από μια σειρά ζητημάτων χρεοκοπίας και ρευστότητας και αποτυχημένα έργα που οδήγησαν σε αξία σχεδόν 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που εξαλείφθηκαν από ολόκληρη την αγορά από την κορύφωση στα μέσα Νοεμβρίου.

    Αλλά το πρόσφατο ράλι του Ether, το οποίο διπλασιάστηκε στην τιμή του μέσα σε δύο μήνες, ήταν γρήγορο. Ένας αναλυτής είπε ότι το ράλι θα μπορούσε να συνεχιστεί, αλλά μπορεί να υπάρξει κάποια αντίσταση γύρω στα $2.000. Ο Ether διαπραγματευόταν στα 1.814 $ την Παρασκευή. Ο Jacob Joseph, αναλυτής ερευνών στην υπηρεσία δεδομένων CryptoCompare, δήλωσε ότι καθώς δεν έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς για τον Αύγουστο και οι μετοχές παρουσιάζουν ανάκαμψη, «είναι λογικό να πιστεύουμε ότι το Ethereum μπορεί ακόμα να αυξηθεί καθώς πλησιάζουμε πιο κοντά στη Συγχώνευση».

    “Ωστόσο… τα 2.000 $ έχουν αποδειχθεί μια σημαντική αντίσταση για τον Ether και το περιουσιακό στοιχείο χρειάζεται περισσότερο άνεμο πίσω από το πανί του για να σπάσει αυτό το επίπεδο.” Ο Τζόζεφ πρόσθεσε ότι το bitcoin είναι απίθανο να ξεπεράσει τον αιθέρα βραχυπρόθεσμα. «Οποιαδήποτε περαιτέρω (απίθανη) καθυστέρηση στη συγχώνευση στα μέσα Σεπτεμβρίου θα οδηγήσει σε χαλάρωση σε μεγάλο μέρος του ράλι 50% της Ether από τα μέσα Ιουλίου», είπε.

    Διαβάστε επίσης

    Γερμανική οικονομία: Αυξάνει την εξάρτηση της από την Κίνα

    Αυξήσεις φωτιά στις νέες τιμές ρεύματος θα ανακοινώσουν οι πάροχοι – Μεγαλύτερη και η κρατική επιδότηση για τον Σεπτέμβριο

    Τριαντόπουλος: Εντός της ημέρας ανοίγει η πλατφόρμα arogi.gov.gr για τους πυρόπληκτους της Πεντέλης



    ΣΧΟΛΙΑ