Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής ESM
Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής ESM

Μια νέα προειδοποίηση στην ελληνική κυβέρνηση απηύθυνε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, σχετικά με την εξέλιξη των προαπαιτούμενων μέτρων που έχει δεσμευθεί η Ελλάδα.

Όπως ανέφερε ο κ. Ρέγκλινγκ, τα προαπαιτούμενα, τα οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες θα οδηγήσουν στην εκταμίευση της δόσης του ενός δισ. ευρώ που προέρχεται από τα κέρδη των ξένων τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα, καθυστερούν σε ορισμένους τομείς.

Μιλώντας μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, ο Διευθυντής του EMS δήλωσε πως  εκταμίευση των κερδών βασίζεται σε ένα «ξεκάθαρο πλαίσιο δράσεων». Με την ολοκλήρωση της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα πριν μερικές εβδομάδες, το Eurogroup του Μαρτίου θα εξετάσει την έκθεση της ελληνικής οικονομίας που θα συντάξει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ανάλογα θα αποφασίσει για την εκταμίευση.

«Η Ελλάδα έχει ακόμη μερικές εβδομάδες πριν την έκθεση της Επιτροπής, υπάρχουν ανοιχτά θέματα τα οποία έχουμε εντοπίσει και οι ελληνικές Αρχές εργάζονται σκληρά μαζί μας, όμως δεν μπορώ να σας πω πότε θα συμβεί (η εκταμίευση), θα κριθεί από τις εξελίξεις» είπε ολοκληρώνοντας ο Γερμανός επικεφαλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΔΕΗ: Άγονος ο διαγωνισμός για τις λιγνιτικές μονάδες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρώτη κατοικία: Ύστατη ευκαιρία για συμβιβασμό κυβέρνησης-τραπεζών στο Μαξίμου

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here