ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σαφάρι για τον εντοπισμό φορολογικών παραβάσεων στα χειμερινά θέρετρα ξεκίνησαν χθες οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ με την έναρξη του εορταστικού τετραημέρου. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, οι περιοχές όπου θα ενταθούν οι έλεγχοι είναι η Αράχωβα, το Καρπενήσι, τα Καλάβρυτα, το Καϊμακτσαλάν, αλλά και το Πήλιο, τα Ζαγοροχώρια, η Ελάτη και το Περτούλι, καθώς και το Μέτσοβο.
Οι επιπλέον φορολογικοί έλεγχοι αναμένεται να διατηρηθούν τουλάχιστον για την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους.
Σύμφωνα πάντως με τους εφοριακούς, παρά το γεγονός ότι η φυσική τους παρουσία αυξάνει την φορολογική συμμόρφωση των επιχειρήσεων, στην πραγματικότητα κανένας έλεγχος δεν είναι πιο αποτελεσματικός από τον ίδιο τον φορολογούμενο.
Γι’ αυτό και ζητούν οι αποδείξεις να αποκτήσουν ουσιαστικό όφελος για τον πολίτη που τις ζητάει.
Όπως είπε στο ΣΚΑΪ ο Γιάννης Χατζησαλάτας Εκπρ. Τύπου Εφοριακών Αττικής, όσο αυστηρά και να είναι τα πρόστιμα, εάν ο καταναλωτής δεν χρειάζεται την απόδειξη θα είναι δύσκολο να την ζητήσει. Κάποια στιγμή λοιπόν να καταλάβει ο νομοθέτης ότι πρέπει: Η απόδειξη που παίρνει ο καταναλωτής να αφαιρείται από το εισόδημά του. Μόνο τότε θα είναι χρηστική προς τον καταναλωτή και θα πρέπει ο καταναλωτής να την παίρνει, να την αφαιρεί από το εισόδημά του και να μην φορολογείται.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Διπλωματικές πηγές: «Κάθε ενέργεια για τη διαμόρφωση τετελεσμένων στα κατεχόμενα συνιστά εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη»
- Μητσοτάκης: Σε ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου προχώρησε ο Πρωθυπουργός – Τρένα, αντιπυρικά μέτρα, επιδόματα και αμυντικές δαπάνες
- Μάνδρα: Υπό έλεγχο πυρκαγιά σε αποθηκευτικό χώρο επιχείρησης
- ΝΟΚ: Οι αλλαγές που θα φέρει η τροπολογία που ψηφίζεται στις 12 Μαΐου
