• Οικονομία

    Moody’s: Οι κίνδυνοι να πληγεί το πιστωτικό προφίλ των ΗΠΑ από την τραπεζική κρίση είναι περιορισμένοι

    Moody’s

    Moody’s


    Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s σημειώνει πως οι κίνδυνοι για το πιστωτικό προφίλ των ΗΠΑ μετά την τραπεζική κρίση είναι περιορισμένοι, εάν οι πιέσεις δεν ενταθούν.

    Μάλιστα όπως σημειώνει ο οίκος, οι καταρρεύσεις της Silicon Valley Bank και της Signature Bank προκάλεσαν κρίση εμπιστοσύνης στον τραπεζικό τομέα των ΗΠΑ, οδηγώντας σε φυγή καταθέσεων από πολλές περιφερειακές τράπεζες, παρά το γεγονός ότι οι αρχές έλαβαν έκτακτα μέτρα για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης.

    “Η ταχεία επιδείνωση του λειτουργικού περιβάλλοντος για τις αμερικανικές (Aaa, σταθερό outlooκ) περιφερειακές τράπεζες τις τελευταίες δύο εβδομάδες υποδηλώνει υψηλότερο τραπεζικό κίνδυνο από ό,τι είχαμε προηγουμένως συνυπολογίσει στο πιστωτικό προφίλ του κράτους”, σημειώνει η Moody’s, σύμφωνα με το Reuters.

    Ωστόσο, ο οίκος προσθέτει ότι δεν “αναμένει σημαντικό άμεσο δημοσιονομικό κόστος για το δημόσιο από την τρέχουσα πίεση στον τραπεζικό τομέα”. Επισημαίνει, όμως, ότι εάν οι αναταράξεις παραταθούν, θα μπορούσαν να αποδυναμώσουν την οικονομική και δημοσιονομική εικόνα της χώρας.

    Νωρίτερα αυτό τον μήνα, η Moody’s Investors Service αναθεώρησε τις προοπτικές για το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ σε “αρνητικές” από “σταθερές”.

    Διαβάστε επίσης

    Moody’s: Νέα «ψήφος εμπιστοσύνης» στις ελληνικές τράπεζες – Η κερδοφορία θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο

    Moody’s: Αναβάθμισε τις προοπτικές του αξιόχρεου ‘Ba3’ του Δήμου Αθηναίων σε θετικές από σταθερές



    ΣΧΟΛΙΑ