ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δεν προχώρησε σε ανανέωση της αξιολόγησής της για την Ελλάδα ο οίκος αξιολόγησης Moody’s.
Η αξιολόγηση ήταν προγραμματισμένη για τις 8 Απριλίου, ωστόσο ο οίκος αποφάσισε να μην προχωρήσει σε ανανέωσή της, ούτε για την Ελλάδα αλλά ούτε και για την Ιταλία.
Υπενθυμίζεται πως στις 17 Απριλίου η Moody’s είχε προχωρήσει, me ενημερωτικό της σημείωμα, στην επιβεβαίωση της αξιολόγησης B1 της Ελλάδας με σταθερές προοπτικές.
Ο οίκος υπογράμμιζε τότε το πολύ χαμηλό κόστος εξυπηρέτησης του χρέους και τις μέτριες ανάγκες δανεισμού, ενώ επισήμανε το ισχυρό ιστορικό της κυβέρνησης στην εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Η Moody’s προέβλεπε τότε συρρίκνωση 5% φέτος, υποθέτοντας ότι το lockdown θα αρθεί τις επόμενες εβδομάδες, ενώ η πρόβλεψη αντικατοπτρίζει επίσης τη σημαντική δημοσιονομική στήριξη που παρέχεται από την κυβέρνηση καθώς και την ευρωζώνη συνολικά.
Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Απριλίου ο οίκος Standard and Poor’s διατήρησε την αξιολόγηση ΒΒ- , υποβαθμίζοντας ωστόσο το outlook σε «σταθερό» από «θετικό».Η Fitch κατατάσσει την Ελλάδα στο BB με «σταθερές» προοπτικές, έχοντας επίσης προχωρήσει σε υποβάθμιση του outlook από «θετικό», ενώ η DBRS που αξιολογεί την Ελλάδα με ΒΒ low, υποβάθμισε και αυτή τις προοπτικές σε «σταθερές» από «θετικές».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ποιόν είδε ο Αδωνις στον Λευκό Οίκο, πότε πιάνει δουλειά ο Πιέρρ, ποιος υπουργός κερνάει κρασάκι, το dogfight στο Αιγαίο και το άγριο beef στη Βουλή
- Άδωνις Γεωργιάδης – ΗΠΑ: Πολλές κλινικές μελέτες έρχονται στην Ελλάδα – Με ποιες εταιρείες έγιναν επαφές
- Η ακρίβεια ως κληρονομιά: Lange & Söhne Lange 1 Daymatic HONEYGOLD®
- Έλλη Ιωάννου: Bliss, Asshole, το σουρεάλ στη σύγχρονη γλώσσα