• Οικονομία

    Moody’s: Δεν προχώρησε σε επικαιροποίηση της αξιολόγησής της για την Ελλάδα

    • NewsRoom
    Moody's

    Moody’s


    Δεν προχώρησε σε ανανέωση της αξιολόγησής της για την Ελλάδα ο οίκος αξιολόγησης Moody’s.

    Η αξιολόγηση ήταν προγραμματισμένη για τις 8 Απριλίου, ωστόσο ο οίκος αποφάσισε να μην προχωρήσει σε ανανέωσή της, ούτε για την Ελλάδα αλλά ούτε και για την Ιταλία.

    Υπενθυμίζεται πως στις 17 Απριλίου η Moody’s είχε προχωρήσει, me ενημερωτικό της σημείωμα, στην επιβεβαίωση της αξιολόγησης B1 της Ελλάδας με σταθερές προοπτικές.

    Ο οίκος υπογράμμιζε τότε το πολύ χαμηλό κόστος εξυπηρέτησης του χρέους και τις μέτριες ανάγκες δανεισμού, ενώ επισήμανε το ισχυρό ιστορικό της κυβέρνησης στην εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Η Moody’s προέβλεπε τότε  συρρίκνωση 5% φέτος, υποθέτοντας ότι το lockdown θα αρθεί τις επόμενες εβδομάδες, ενώ η πρόβλεψη αντικατοπτρίζει επίσης τη σημαντική δημοσιονομική στήριξη που παρέχεται από την κυβέρνηση καθώς και την ευρωζώνη συνολικά.

    Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Απριλίου ο οίκος Standard and Poor’s διατήρησε την αξιολόγηση ΒΒ- , υποβαθμίζοντας ωστόσο το outlook σε «σταθερό» από «θετικό».Η Fitch κατατάσσει την Ελλάδα  στο BB με «σταθερές» προοπτικές, έχοντας επίσης προχωρήσει σε υποβάθμιση του outlook από «θετικό», ενώ η DBRS  που αξιολογεί την Ελλάδα με ΒΒ low,  υποβάθμισε και αυτή τις προοπτικές σε «σταθερές» από «θετικές».



    ΣΧΟΛΙΑ