Οικονομία

Μέχρι τέλος Ιουνίου η πληρωμή με κάρτα έως 50 ευρώ χωρίς PIN

WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • Βασίλης Τσεκούρας


Παράταση έως τις 30 Ιουνίου 2021 στις ανέπαφες συναλλαγές με κάρτες πληρωμών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ στο ύψος των 50 ευρώ, ανακοίνωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Από την 30η Μαρτίου 2020 οπότε και υιοθετήθηκε το συγκεκριμένο μέτρο, η ανταπόκριση του συναλλακτικού κοινού υπήρξε καθολική, ελαχιστοποιώντας σημαντικά τη φυσική επαφή των κατόχων καρτών με το πληκτρολόγιο του τερματικού (POS).

Όλες οι συναλλαγές, ανεξαρτήτως ποσού, μπορούν να πραγματοποιούνται ανέπαφα χωρίς παράδοση της κάρτας πληρωμών στον εκάστοτε υπάλληλο του καταστήματος όπου διενεργείται η συναλλαγή. Για συναλλαγές πέραν του ποσού των 50 ευρώ θα εξακολουθήσει να είναι απαραίτητη και να ζητείται η πληκτρολόγηση του ΡΙΝ του στο POS, από τον κάτοχο της κάρτας.

Υπενθυμίζεται, σε κάθε περίπτωση, η ιδιαίτερη προσοχή που πρέπει να επιδεικνύουν οι συναλλασσόμενοι στην ασφαλή φύλαξη της κάρτας τους.

Διαβάστε ακόμη:

«Πόλεμος» Χατζηδάκη – δημοσίων υπάλληλων

Χρίστος Δήμας: Νέα εργαλεία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω της πλατφόρμας Access2Markets.

Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων: Έρχεται το «AccelerateTT» για κεφάλαια σποράς και μεταφορά τεχνολογίας

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωσηΣΧΟΛΙΑ