• Οικονομία

    Μακρόν: Ζητά επαναδιαπραγμάτευση των ακριβών συμβολαίων ενέργειας και φυσικού αερίου για τις μικρές επιχειρήσεις

    • NewsRoom
    φωτογραφία ανφάς του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν

    Εμανουέλ Μακρόν


    Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προέτρεψε τους προμηθευτές ενέργειας να μειώσουν μια σειρά από «ακριβές» συμβάσεις ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου που είχαν υπογραφεί με πολύ μικρές εταιρείες κατά την άνοδο των τιμών του περασμένου έτους, καθώς αυξάνονται οι διαμαρτυρίες στη χώρα από τον κλάδο των αρτοποιών.

    Η κυβέρνηση θα ζητήσει να υπάρξει μια επαναδιαπραγμάτευση αυτό το μήνα για όλες αυτές οι συμβάσεις, οι οποίες υπογράφηκαν πάνω από τις τιμές αναφοράς που δόθηκαν από τη ρυθμιστική αρχή ενέργειας στα τέλη του περασμένου έτους, ανέφερε ο Γάλλος Πρόεδρος.

    «Για τους κρεοπώλες μας, τους τεχνίτες μας, για όλες τις πολύ μικρές εταιρείες μας, όλες εκείνες που έχουν διαπραγματευτεί υπερβολικά ακριβά συμβόλαια», η κυβέρνηση θα ζητήσει από τους προμηθευτές ενέργειας να κάνουν χαμηλότερες προτάσεις, είπε ο Μακρόν σε μια πρωτοχρονιάτικη ομιλία σε εκπροσώπους αρτοποιών στο Παρίσι την Πέμπτη. «Δεν είναι φυσιολογικό κάποιοι άνθρωποι να πετυχαίνουν πολύ μεγάλα κέρδη ενώ χρησιμοποιούμε τα χρήματα των φορολογουμένων για να βοηθήσουμε τους μικρότερους να παραμείνουν στη ζωή».

    Η Engie, ο μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου της χώρας, ανέφερε ότι είχε προσφέρει συμβόλαια που ήταν «συνεπή» με το εβδομαδιαίο σημείο αναφοράς, που παρέχεται από τις 19 Οκτωβρίου. Η EDF, ο μεγαλύτερος προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας, είπε ότι «θα εξετάσει πώς να εφαρμόσει ένα τέτοιο μέτρο το συντομότερο δυνατό .»

    Η δυσαρέσκεια από τους κλάδους των μικροεπιχειρηματιών, όπως οι αρτοποιοί, για τους αυξημένους λογαριασμούς ενέργειας έρχεται σε μια περίοδο που η Γαλλική κυβέρνηση ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, αναφέρει το Bloomberg.

    Διαβάστε επίσης

    Ερντογάν σε Ζελένσκι: Η Τουρκία μπορεί να έχει μεσολαβητικό ρόλο για την επίτευξη ειρήνης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

    ΥΠΠΟΑ: Εθνική προσπάθεια για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα – Αναγκαία η συστράτευση όλων

    Τσακίρης: Επενδύσεις 180 εκατ. ευρώ στην ύδρευση μέσω του ΕΣΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ