• Οικονομία

    Λαγκάρντ: Οι πολιτικές υποστήριξης πρέπει να παραμείνουν για τους επόμενους μήνες

    H ΕΚΤ οδήγησε σε ράλι τα ελληνικά ομόλογα-Υποχώρησαν οι αποδόσεις

    Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ (Wikimedia Commons)


    Την ανάγκη διατήρησης των υποστηρικτικών μέτρων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την οικονομία της Ευρωζώνης υπογράμμισε η διοικήτρια της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

    Μιλώντας μετά από το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup στη Λισαβόνα, η Γαλλίδα αξιωματούχος ανέφερε πως «δεδομένης της αβεβαιότητας και της μεταβλητότητας στην αγορά, οι πολιτικές υποστήριξης πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ για τους επόμενους μήνες».

    Ακόμα, η κ. Λαγκάρντ ανέφερε πως η αύξηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη είναι παροδική και πως αναμένεται να υποχωρήσει από το 2022 και μετά.

    «Έχουμε δεσμευτεί να διατηρήσουμε τις ευνοϊκές χρηματοοικονομικές συνθήκες χρησιμοποιώντας το PEPP και να το κάνουμε αυτό τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο του 2022», δήλωσε η Λαγκάρντ σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup στη Λισαβόνα.

    «Είναι πολύ νωρίς και στην πραγματικότητα είναι περιττό να συζητάμε μακροπρόθεσμα θέματα. Τον Ιούνιο [στην επόμενη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής] θα εστιάσουμε στις ευνοϊκές χρηματοοικονομικές συνθήκες για την οικονομία γενικά και για όλους τους τομείς», πρόσθεσε.

    Διαβάστε επίσης:

    Eurogroup: Αισιοδοξία αλλά και κίνδυνοι για την ανάκαμψη της οικονομίας

    Eurogroup: Ελλείμματα, χρέη και «κορονομέτρα» στο τραπέζι

    Σταϊκούρας στο Eurogroup: Πρέπει να στρέψουμε τα προσωρινά μέτρα στήριξης προς την ανάκαμψη (βίντεο)



    ΣΧΟΛΙΑ