• Οικονομία

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση με φον ντερ Λάιεν στο Στρασβούργο για οικονομική στήριξη στην Ελλάδα

    • NewsRoom
    Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

    Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


    Στο Στρασβούργο θα μεταβεί την Τρίτη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος κατά την ενημέρωση για την πρώτη αρωγή στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στη Λάρισα.

    Ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προκειμένου να έχουν συνομιλίες για την οικονομική στήριξη της Ευρώπης στην Ελλάδα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη χώρα μας.

    «Θα βρεθώ στο Στρασβούργο την Τρίτη το πρωί, επικεφαλής ενός κυβερνητικού κλιμακίου για να συναντήσω την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να συζητήσω μαζί της τον τρόπο με τον οποίο η Ευρώπη πρέπει να σταθεί δίπλα στην πατρίδα μας, προκειμένου να έχουμε μία σημαντική οικονομική υποστήριξη για να αντιμετωπίσουμε αυτή την μεγάλη καταστροφή που σίγουρα συνδέεται άμεσα με την κλιματική κρίση και μία καταστροφή η οποία απαιτεί και από την Ευρώπη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης από τη Λάρισα.

    «Δαπανούμε πολλούς ευρωπαϊκούς πόρους για να μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε τη μετάβαση σε μία οικονομία χαμηλού άνθρακα.Παρεμβάσεις που θα έχουν αποτύπωμα σε 5, 10, 15, 20 χρόνια. Ταυτόχρονα όμως δαπανούμε σχετικά λίγους πόρους ως Ευρώπη για να αντιμετωπίσουμε την προσαρμογή στην πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής. Και την πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής τη βιώσαμε με μια πρωτοφανή καταιγίδα που ξεπέρασε και τα πιο πεσιμιστικά σενάρια όσων ασχολούνται με προβλεπτικά μοντέλα τέτοιων φαινομένων», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

    «Έχουμε πολλές επιλογές χρηματοδοτικών εργαλείων όπου η Ευρώπη μπορεί να βοηθήσει. Και τα αγροτικά ταμεία, και οι πόροι του ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης και το Ταμείο Φυσικών καταστροφών.», ανέφερε.

    Είμαι σίγουρος πως η Ευρώπη θα στηρίξει την πατρίδα μας οικονομικά, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

    Διαβάστε επίσης

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανοίγει από αύριο η πλατφόρμα για την πρώτη αρωγή για κατεστραμμένα σπίτια και επιχειρήσεις

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανοίγει από αύριο η πλατφόρμα για την πρώτη αρωγή για κατεστραμμένα σπίτια και επιχειρήσεις



    ΣΧΟΛΙΑ