ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με οριακά ταχύτερο ρυθμό αναπτύχθηκε η δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών της Κίνας τον Μάιο, με τις νέες παραγγελίες να αυξάνονται ταχύτερα απ’ ότι τον προηγούμενο μήνα, παρότι οι νέες παραγγελίες εξαγωγών μειώθηκαν λόγω της αβεβαιότητας από τους δασμούς Τραμπ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το Reuters, ο δείκτης PMI υπηρεσιών της Caixin/S&P Global αυξήθηκε στο 51,1 τον Μάιο από 50,7 τον προηγούμενο μήνα.
Τα επίσημα στοιχεία της Κίνας είχαν δείξει πως η δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών αυξήθηκε στο 50,2 από 50,1 τον προηγούνενο μήνα.
Σημειώνεται πως ο δείκτης PMI της Caixin θεωρείται καλύτερος δείκτης για τις τάσεις μεταξύ των μικρότερων εταιρειών που προσανατολίζονται στις εξαγωγές, ενώ ο επίσημος PMI παρακολουθεί πρωτίστως τις μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων και των κρατικών.
Διαβάστε επίσης:
Βρετανία: Ένα μικρό αριθμητικό σφάλμα οδήγησε σε λάθος υπολογισμό του πληθωρισμού
Temu-Shein: Ο Τραμπ «σκοτώνει» τους κινεζικούς κολοσσούς – Βουτιά της ζήτησης στις ΗΠΑ
Η ΕΚΤ προχωράει σε νέα μείωση επιτοκίων – Για πολλούς θα είναι και η τελευταία του καλοκαιριού
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Το κόστος των καυσίμων «ακινητοποίησε» κρουαζιερόπλοιο – κατοικία – Εκατοντάδες επιβάτες το εγκαταλείπουν
- Χαλκός: Κοντά σε υψηλό δύο εβδομάδων εν αναμονή της Fed
- Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία: Τουλάχιστον 30 επιβεβαιωμένοι νεκροί – Για 50 θύματα και 180 τραυματίες κάνει λόγο η El Español
- Το πλοίο δεν βλέπει λάθος θάλασσα: Ο νέος πόλεμος που δεν αφήνει ίχνη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.