ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Λιγότεροι από ό,τι πέρυσι ήσαν οι εργαζόμενοι που προσέφυγαν στην Επιθεώρηση Εργασίας για μη καταβολή δώρου Πάσχα.
Όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας τα καταγγελλόμενα περιστατικά αφορούν 1.012 εργαζόμενους (αντί 1.962 την αντίστοιχη περσινή περίοδο), σε 224 επιχειρήσεις. Μετά από παρέμβαση της Αρχής, 91 επιχειρήσεις επέδειξαν συμμόρφωση, οπότε σε 541 εργαζόμενους καταβλήθηκαν τα οφειλόμενα ποσά (1775.372 ευρώ).
Σε 51 περιπτώσεις, εργαζόμενων που προσέφυγαν στις οικείες Επιθεωρήσεις, υποβλήθηκαν μηνυτήριες αναφορές, οι οποίες διαβιβάστηκαν στα Αστυνομικά Τμήματα, για την κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας.
Για τις εκκρεμείς περιπτώσεις, είναι σε εξέλιξη η επίλυση εργατικών διαφορών, ενώ συνεχίζονται οι σχετικοί έλεγχοι.
Διαβάστε επίσης:
Κέντρο για τα Δικαιώματα του Παιδιού από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και τη UNICEF
Οικογένεια Ελευθερουδάκη: Σε νέο ιδιοκτήτη οι κατοικίες των αδελφών Σοφίκας και Μαρίνας στο Ψυχικό
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ψάλτης (Alpha Bank): Alpha Bank: Νέα ανοδική πρόβλεψη για τα κέρδη – Στα €497,2 εκατ. τα καθαρά και «όχημα» ανάπτυξης το universal banking
- «Μα εγώ δεν περνάω με κόκκινο ποτέ»
- Commerzbank: Η Orlopp επιβεβαιώνει τον διάλογο με UniCredit για εξεύρεση συμφωνίας
- Αγωγή σε βάρος της Κωνσταντοπούλου καταθέτει η Πολύζου για επεισόδιο στη Βουλή – Ζητάει αποζημίωση €500.000
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.