ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Aύξηση 3,6% σημείωσαν οι αφίξεις σε ελληνικά καταλύματα τον Ιανουάριο 2025, σύμφωνα με τα προσωρινά μηνιαία στοιχεία κίνησης καταλυμάτων ξενοδοχειακού τύπου, κάμπινγκ και συλλογικών καταλυμάτων σύντομης διαμονής (ενοικιαζόμενα δωμάτια) την Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).
Σύμφωνα με τα στοιχεία της σχετικής έρευνας, οι αφίξεις στα τουριστικά καταλύματα ανήλθαν σε 742.865 και οι διανυκτερεύσεις σε 1.656.673, σημειώνοντας αύξηση σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2024, κατά 3,6% στις αφίξεις και 2,7% στις διανυκτερεύσεις.
Κατά τον μήνα Ιανουάριο 2025 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2024, παρατηρήθηκε αύξηση 6,3% στις αφίξεις και 5,1% στις διανυκτερεύσεις αλλοδαπών.
Αντίστοιχα για τους ημεδαπούς, παρατηρήθηκε αύξηση στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις κατά 2,4% και 1,3%, αντίστοιχα.
Μεγαλύτερη συμβολή στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις στο σύνολο των καταλυμάτων, παρατηρήθηκε από τους ημεδαπούς με 67,0% και 63,3%, αντίστοιχα.
Η μέση συνολική διανυκτέρευση για το μήνα Ιανουάριο 2025, ανήλθε σε 2,2 ημέρες.
Δείτε εδώ αναλυτικά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
Διαβάστε επίσης:
Στουρνάρας: Πώς θα αυξηθούν οι επενδύσεις στην Ελλάδα
ΤτΕ: Εκστρατεία ενημέρωσης των νέων για τα κρυπτονομίσματα στο πλαίσιο του «Global Money Week» 2025
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Star Bulk (Πέτρος Παππάς): Επαναγόρασε μετοχές ύψους 32,22 εκατ. δολαρίων – MononewsTV
- Σε Ελλάδα, Ιταλία και Γερμανία θα δώσουν ζωή τα όργανα του 12χρονου που έχασε την δική του στον Άραχθο
- Έτσι κερδίζονταν οι πόλεμοι – Η πανοπλία των Μυκηναίων όπλο υπεροχής
- Αναδρομικά έως 8.500 ευρώ σε 70.000 συνταξιούχους έως το Σεπτέμβριο
