• Οικονομία

    «Καμπανάκι» Μοσκοβισί: «Οι Έλληνες να λάβουν υπόψη τον αντίκτυπο των μέτρων τους»

    • NewsRoom
    ΠΙερ μοσκοβισί


    Την ανησυχία των Ευρωπαίων δανειστών για τον αντίκτυπο των προεκλογικών παροχών του Αλέξη Τσίπρα στην δημοσιονομική πολιτική της Ελλάδας εκφράστηκε στο περιθώριο του Eurogroup, παρά το γεγονός πως το ελληνικό ζήτημα δεν ήταν στην ατζέντα της σημερινής συνόδου.

    Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του – φιλικά προσκείμενου προς την Ελληνική Κυβέρνηση – Επιτρόπου Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος απαντώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε: «Η Ελλάδα δεν είναι πλέον σε πρόγραμμα, άρα οι ελληνικές αρχές έχουν την πλήρη ευθύνη να παρουσιάσουν τις δικές τους αποφάσεις, αλλά πρέπει να λάβουν υπόψη τον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν τα μέτρα στα πρωτογενή πλεονάσματα».

    Ο κ. Μοσκοβισί επισήμανε ότι «βρισκόμαστε σε φάση αξιολόγησης των μέτρων για το 2019 και το 2020, στο πλαίσιο της έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας. Θα είναι έτοιμη εγκαίρως, όχι σήμερα».

    «Είμαστε σε διαρκή επαφή με τις ελληνικές αρχές και ο διάλογος πρέπει να βασιστεί στον δημοσιονομικό αντίκτυπο των μέτρων, στην ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή. Θεωρούμε ότι περισσότερη ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη είναι πολύ σημαντικά για τον ελληνικό λαό, ύστερα από πολλά χρόνια που υπέφερε», ανέφερε.

    Παρόμοιο  ήταν και το μήνυμα του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, ο οποίος προσερχόμενος στο σημερινό Eurogroup ανέφερε: «Όλοι γνωρίζουν ότι έχουμε ένα μεγάλο success story. Όλες οι χώρες που αντιμετώπιζαν προβλήματα έχουν επιστρέψει πια στις αγορές. Όλοι θα πρέπει να αντιλαμβάνονται τα προβλήματα αναχρηματοδότησης των δραστηριοτήτων τους και νομίζω πως όλοι στο τέλος θα είναι προσεκτικοί».



    ΣΧΟΛΙΑ