• Οικονομία

    Κ. Πιερρακάκης: Οι τιμές στα δεδομένα της κινητής χωρίς τη φορολογία κινούνται στο μέσο ευρωπαϊκό όρο

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Κυριάκος Πιερρακάκης, υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης


    «Οι τιμές στα data της κινητής δεν είναι τόσο υψηλές όσο λέγεται στο δημόσιο διάλογο», τόνισε χθες ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις που του έθεσε διαδικτυακά ο διευθυντής περιεχομένου της διαΝΕΟσις, Θοδωρής Γεωργακόπουλος, με κεντρικό θέμα «Πώς Θα Γίνει ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Κράτους», ο αρμόδιος για τις τηλεπικοινωνίες υπουργός σημείωσε πως οι τιμές στα δεδομένα της κινητής, χωρίς τους φόρους, κινούνται στο μέσο ευρωπαϊκό όρο.

    Επανέλαβε πως ο στόχος της κυβέρνησης είναι να μειώσει τη φορολογία, ενώ αναφέρθηκε και στην πρακτική των παρόχων να ανακοινώνουν τις τιμές στις ιστοσελίδες τους, αλλά τελικά να πωλούν στον καταναλωτή με εκπτώσεις.

    Αυτή η πρακτική δημιουργεί σύγχυση, αλλά και συμβάλει, ώστε οι διάφορες συγκρίσεις που γίνονται να κατατάσσουν την Ελλάδα στις ακριβότερες όσον αφορά στις τηλεπικοινωνίες.

    Σχετικά με τη νέα γενιά κινητής τηλεφωνίας (5G), επεσήμανε ότι δεν θα παρέχει μόνον υψηλότερες ταχύτητες, αλλά θα φέρει πολλές αλλαγές στην καθημερινότητα, οι οποίες μπορούν να συγκριθούν με αυτές που έφερε η εκτεταμένη χρήση του διαδικτύου στη ζωή μας.

    Επανέλαβε ότι το φάσμα για το 5G θα δημοπρατηθεί στο τέλος του έτους. Όπως είπε, χρειάζεται καινοτομία στις υπηρεσίες και γι΄ αυτό είναι αναγκαία η δημιουργία ενός οικοσυστήματος.



    ΣΧΟΛΙΑ