• Οικονομία

    JPMorgan: Σημαντικά μειωμένες οι προβλέψεις για ύφεση της οικονομίας, σε σχέση με αυτές του 2022

    • NewsRoom
    JPMorgan


    Σημαντική υποχώρηση από τα υψηλά επίπεδα του 2022 καταγράφουν πλέον οι πιθανότητες μιας οικονομικής ύφεσης που έχουν αποτιμηθεί στις χρηματοπιστωτικές αγορές, διαπιστώνει πλέον η JPMorgan Chase, όπως αναφέρει το Bloomberg.

    Σύμφωνα με το μοντέλο της εταιρείας, επτά από τις εννέα κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, από τα ομόλογα υψηλής διαβάθμισης έως τις ευρωπαϊκές μετοχές, παρουσιάζουν πλέον πιθανότητα ύφεσης μικρότερη από 50%, όπως αναφέρει το Bloomberg. Αυτή είναι μια μεγάλη αντιστροφή από τον Οκτώβριο, όταν μια ύφεση θεωρούταν ουσιαστικά δεδομένη σε όλες τις αγορές.

    Παρά την βελτίωση της εικόνας, οι παγκόσμιοι διαχειριστές κεφαλαίων παραμένουν απαισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας, με τον S&P 500 να εξακολουθεί να αποδίδει 73% πιθανότητα ύφεσης.  Το αντίστοιχο ποσοστό πέρσι ήταν στο 98%. Το ράλι στις αρχές του νέου έτους αύξησε τα στοιχημάτων για μια ήπια προσγείωση.

    Και μετά τη χειρότερη χρονιά της Wall Street από τη χρηματοπιστωτική κρίση, τα τραπεζικά στελέχη στην ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ βρήκαν λόγους για να ελπίζουν στην υποχώρηση του πληθωρισμού και στην επαναλειτουργία της Κίνας.

    “Οι περισσότερες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων τιμολογούν σταθερά τους κινδύνους ύφεσης, βοηθούμενες από την επαναλειτουργία της Κίνας, την κατάρρευση των τιμών του φυσικού αερίου στην Ευρώπη και τη μεγαλύτερη από την αναμενόμενη υποχώρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ”, δήλωσε ο στρατηγικός αναλυτής της JPMorgan Νικόλαος Πανηγυρτζόγλου. “Η αγορά αναμένει πολύ μικρότερες πιθανότητες ύφεσης από τον Οκτώβριο”.

    Ο Marko Kolanovic της JP Morgan με τη σειρά του προειδοποιεί ότι οι επενδυτές ενδέχεται να υποτιμούν την πιθανή πίεση που θα ασκηθεί στις μετοχές από την επιβράδυνση της ανάπτυξης τους επόμενους μήνες.

    Διαβάστε επίσης:

    Πυκνώνουν οι αντιδράσεις Αμερικανών νομοθετών κατά της αποστολής F-16 στην Τουρκία

    Κίνα: Το 80% του πληθυσμού έχει κολλήσει ήδη Covid-19 λέει Κινέζος επικεφαλής επιδημιολόγος

    Κικίλιας: Αύξηση 25,78% και 9,11% στους τζίρους σε καταλύματα και εστίαση τον Νοέμβριο σε σχέση με το 2019



    ΣΧΟΛΙΑ