• Οικονομία

    JP Morgan: Αγοράστε ελληνικά ομόλογα με φόντο την αναβάθμιση της Fitch

    • NewsRoom
    JP Morgan

    JP Morgan


    «Αγοράστε ελληνικά ομόλογα». Αυτή είναι η συμβουλή που δίνει στους επενδυτές η JP Morgan η οποία αναφέρει ότι υπάρχει μια γενικά εποικοδομητική μεσοπρόθεσμη προοπτική για τα ελληνικά ομόλογα.

    Η JP Morgan τονίζει ότι τα ελληνικά ομόλογα θα διαπραγματεύονται σταθερά με spread έναντι των ιταλικών (25-60 μ.β.), δεδομένων των ισχυρών μακροοικονομικών/δημοσιονομικών θεμελιωδών στοιχείων, του σταθερού πολιτικού τοπίου και συνεχιζόμενων αναβαθμίσεων αξιολόγησης.

    Όπως αναφέρει η JP Morgan, τα ελληνικά ομόλογα υποαπέδωσαν σημαντικά, ειδικά έναντι της Ιταλίας, την περασμένη εβδομάδα.

    Από την πλευρά της αξιολόγησης, η DBRS και η S&P έχουν ήδη αναβαθμίσει την Ελλάδα σε επενδυτική βαθμίδα (IG) και αναμένει ότι η Fitch θα αναβαθμίσει την Ελλάδα σε IG κατά την αξιολόγηση της 1ης Δεκεμβρίου. Η JP Morgan υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με τους κανόνες συμπερίληψης για τους δείκτες ευρωπαϊκών ομολόγων EGB, απαιτείται αξιολόγηση IG από τουλάχιστον δύο από τους τρεις οίκους αξιολόγησης (S&P, Moody’s και Fitch) για να αρχίσουν να περιλαμβάνονται τα ελληνικά ομόλογα σε αυτούς. Για το λόγο αυτό, η αξιολόγηση της αξιολόγησης Fitch για την Ελλάδα την 1η Δεκεμβρίου θα είναι κρίσιμη.

    Η αμερικάνικη τράπεζα εκτιμά ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα διαμορφωθεί φέτος στα 223 δισ. ευρώ και η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα είναι στο 2,4%, με τον πληθωρισμό στο 4,2%, το έλλειμμα του προϋπολογισμού να ‘αγγίζει’ το 1,3% αλλά το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι της τάξεως του 1,9%. Ο δείκτης του χρέους προς το ΑΕΠ θα διαμορφωθεί σε 160%, ενώ το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών θα παραμείνει ελλειμματικό με -9,2% ως προς το ΑΕΠ.Η JP Morgan προβλέπει μείωση των αποδόσεων των ελληνικών κρατικών ομολόγων και αποκλιμάκωση των spread με τα γερμανικά ομόλογα

    Διαβάστε επίσης:

    Πώς είδαν οι επενδυτικοί οίκοι τα αποτελέσματα Πειραιώς και Alpha Bank

    JP Morgan: Σύσταση «sell» για τη BP μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα



    ΣΧΟΛΙΑ