ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Υψηλό ρεκόρ 38 ετών χτύπησε ο πληθωρισμός στην Ισπανία τον Ιούλιο.
Συγκεκριμένα οι τιμές καταναλωτή στην Ισπανία αυξήθηκαν στο 10,8% ετησίως από το 10,2% που είχε προηγηθεί, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Εθνικό Στατιστικό Ινστιτούτο της χώρας σήμερα.
Ο λεγόμενος δομικός πληθωρισμός, που εξαιρεί τις πιο ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, επιτάχυνε στο 6,1% σε ετήσια βάση από το 5,5% του Ιουνίου.
Σε εναρμονισμένο με την Ευρωπαϊκή Ένωση επίπεδο, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 10,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, λίγο χαμηλότερα από την αρχική εκτίμηση του 10,8% που είχε ανακοινωθεί πριν από δύο εβδομάδες.
Διαβάστε επίσης:
Bloomberg: Τριπλασιάστηκε το τουρκικό έλλειμμα τρεχουσών ενεργειακών συναλλαγών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δεμένα τα πλοία και σήμερα σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο
- Tραμπ: Στον «πάγο» το σχέδιο απαγόρευσης εξαγωγών ντίζελ μετά την αποδέσμευση αποθεμάτων από την G7
- Κοντόπουλος: «Η Ελλάδα είναι μια ιστορία ευκαιριών και ανάπτυξης» – Επιστρέφει στον διεθνή επενδυτικό χάρτη το ελληνικό Χρηματιστήριο
- Νέα επιδείνωση του καιρού από την ΕΜΥ: Ισχυρές καταιγίδες σε Δωδεκάνησα και Κρήτη, στο έλεος της κακοκαιρίας το νησί
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.