• Οικονομία

    ΗΠΑ: Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο οι νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας

    • NewsRoom
    ΗΠΑ: Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο οι νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας


    Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο υποχώρησαν στο τέλος του Αυγούστου οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας τις αντοχές της αμερικανικής αγοράς εργασίας στους κλυδωνισμούς που συνεχίζει να προκαλεί το ράλι του πληθωρισμού.

    Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν κατά 5.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 27 Αυγούστου, διολισθαίνοντας σε χαμηλό εννέα εβδομάδων στις 232.000. Η μέτρηση της προηγούμενης εβδομάδας αναθεωρήθηκε χαμηλότερα στις 237.000 από 242.000 που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

    Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal τοποθετούσαν τις αιτήσεις στις 245.000.

    Οι αρχικές αιτήσεις είχαν κατρακυλήσει μέχρι το χαμηλό των 166.000 στα τέλη Μαρτίου, το δεύτερο χαμηλότερο στην ιστορία της έρευνας, πριν αρχίσουν να αυξάνονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

    Η ανθεκτικότητα που συνεχίζει να επιδεικνύει η αγορά εργασίας τροφοδοτεί πάντως φόβους για επιθετικότερη στάση από την Federal Reserve στο πλαίσιο της προσπάθειας της για να χαλιναγωγήσει τον πληθωρισμό. Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έχει ήδη αυξήσει τα επιτόκια της κατά συνολικά 225 μονάδες βάσης από τον Μάρτιο.

    Οι επενδυτές περιμένουν παράλληλα τα στοιχεία που θα ανακοινώσει αύριο η αμερικανική κυβέρνηση για μια συνολική εικόνα της αγοράς εργασίας. Οι αναλυτές περιμένουν τα κυβερνητικά στοιχεία να δείξουν αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 300.000 τον Αύγουστο, μετά το άλμα του Ιουλίου κατά 528.000 θέσεις, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

    Διαβάστε επίσης

    ΗΠΑ: Απροσδόκητη αύξηση στις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας



    ΣΧΟΛΙΑ