• Οικονομία

    ΗΠΑ: Στο 1,5% η ύφεση το α’ τρίμηνο

    • NewsRoom


    Κατά 1,5% συρρικνώθηκε το ΑΕΠ των ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με τη δεύτερη μέτρηση του Γραφείου Οικονομικής Ανάλυσης που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη.

    «Η νέα μέτρηση αντανακλά κατά κύριο λόγο καθοδικές αναθεωρήσεις στις ιδιωτικές επενδύσεις σε αποθέματα οι οποίες αντισταθμίστηκαν εν μέρει από μια ανοδική αναθεώρηση της καταναλωτικής δαπάνης» επισημαίνεται στην έκθεση.

    Ειδικότερα, η καταναλωτική δαπάνη, η οποία αντιστοιχεί στο μεγαλύτερο μέρος του ΑΕΠ, αναπτύχθηκε κατά 3,1%, υψηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση.

    Εν τω μεταξύ, η έκθεση περιλαμβάνει και τα πρώτα στοιχεία για τα εταιρικά κέρδη το πρώτο τρίμηνο. Τα προ φόρων εταιρικά κέρδη υποχώρησαν κατά 2,3% σε ετήσια βάση σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 12,5% σε ετήσια βάση.

    Υποχώρησαν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

    Οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησαν την εβδομάδα που πέρασε επιβεβαιώνοντας τις σφικτές συνθήκες στην αγορά εργασίας.

    Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν κατά 8.000 στις 210.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 21 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας της χώρας.

    Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg ήταν για πτώση στις 215.000.

    Παράλληλα, οι συνεχιζόμενες αιτήσεις για επιδόματα αυξήθηκαν στις 1,35 εκατ. για την εβδομάδα έως τις 14 Μαΐου, όπως έδειξαν τα κυβερνητικά στοιχεία.

    Διαβάστε επίσης:

    Citigroup: Ποιες μετοχές υπόσχονται κέρδη 31% μετά το sell-off

    UBS: Eπενδύστε σε μετοχές αξίας, τι συμβαίνει με τις μετοχές τεχνολογίας

    Wall Street: Ανάκαμψη 1,5% για τον Nasdaq μετά και τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της FED



    ΣΧΟΛΙΑ