• Οικονομία

    ΗΠΑ: Μειώθηκε ο αριθμός των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας – Στα 26,5 εκ. ο αριθμός τις τελευταίες 5 εβδομάδες

    • NewsRoom


    Περισσότεροι από 4 εκατομμύρια Αμερικανοί προχώρησαν σε αίτηση επιδόματος ανεργίας την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 18 Απριλίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εργασία των ΗΠΑ, με τον συνολικό αριθμό των τελευταίων 5 εβδομάδων στις ΗΠΑ να ανεβαίνει στα 26,5 εκατομμύρια, στη χειρότερη επίδοση από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης.

    Ειδικότερα, 4,43  εκατομμύρια πολίτες προχώρησαν την τελευταία εβδομάδα σε αιτήσεις επιδόματος ανεργίας, σημειώνοντας σημαντική μείωση σε σχέση με τα 5,24 εκατομμύρια πολίτες που είχαν προχωρήσει την ίδια διαδικασία την προηγούμενη εβδομάδα. Οι μέσες εκτιμήσεις των οικονομολόγων ανέμεναν ο αριθμός της εβδομάδας να διαμορφωθεί στα 4,5 εκατομμύρια αιτήσεις.

    Υποθέτοντας ότι όλοι όσοι υπέβαλαν αίτηση υπολογίζονται πως παραμένουν άνεργοι, τότε το ποσοστό ανεργίας τον Απρίλιο δυνητικά μπορεί να φτάνει  περίπου έως το 20%. Πρόκειται για ποσοστό διπλάσιο από το 10% που σημειώθηκε μετά την τελευταία ύφεση το 2009.

    Ο συνολικός αριθμός των Αμερικανών που λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 4,1 εκατομμύρια στα 16 εκατομμύρια, τον υψηλότερο αριθμό όλων των εποχών, την εβδομάδα που έληξε στις 11 Απριλίου. Αυτό ώθησε το ασφαλισμένο ποσοστό ανεργίας στο 11% που αποτελεί επίσης ποσοστό ρεκόρ.



    ΣΧΟΛΙΑ