• Οικονομία

    ΗΠΑ – Κίνα: Σίγουρη η «Πρώτη Φάση» της εμπορικής συμφωνίας

    • NewsRoom


    Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η «Πρώτη» Φάση της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, σύμφωνα με δηλώσεις του συμβούλου για ζητήματα εμπορίου των ΗΠΑ Πίτερ Ναβάρο, στο CNBC, επισημαίνοντας ότι απλώς περιμένουν την κινεζική μετάφραση της συμφωνίας.

    Ο Ναβάρο, εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για τη συμφωνία «Πρώτης Φάσης» και την ενσωμάτωση διατάξεων που προτάθηκαν νωρίτερα στις διαπραγματεύσεις πριν τη διακοπή στις συνομιλίες νωρίτερα αυτό το έτος. «Περιλαμβάνει ουσιαστικά την ίδια διάταξη που είχαμε στη συμφωνία του Μαΐου όταν οι Κινέζοι διαφώνησαν με τα ζητήματα περί πνευματικής ιδιοκτησίας και αποχώρησαν από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Γι ‘αυτό είναι μια καλή συμφωνία».

    Ο Navarro αναφέρθηκε επίσης στις πιθανές εμπορικές προτεραιότητες για τη κυβέρνηση του Τραμπ το 2020, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας συμφωνίας με το Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit και άλλες χώρες στην Ευρώπη. «Το 2020, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε συμφωνίες με τη Μεγάλη Βρετανία, το Βιετνάμ, την Ευρώπη και όλους όσους θέλουν να διεξάγουν δίκαιες εμπορικές συναλλαγές με τις ΗΠΑ», δήλωσε.

    Στη συνέχεια, ο Ναβάρο δήλωσε επίσης ότι βλέπει τον Dow Jones να σκαρφαλώνει σε «τουλάχιστον» 32.000 μονάδες και την οικονομική ανάπτυξη να φτάνει κοντά στο 3% το 2020.



    ΣΧΟΛΙΑ