• Οικονομία

    ΗΠΑ: Άλμα 68% στις αιτήσεις πτώχευσης εταιρειών

    • NewsRoom
    σημαία των ΗΠΑ σε κτήριο


    Άλμα κατά 68% σημείωσαν οι αιτήσεις πτώχευσης στις ΗΠΑ το α’ εξάμηνο του 2023, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ανακοίνωσε ο πάροχος στοιχείων πτώχευσης στις ΗΠΑ, Epiq Bankruptcy.

    Συνολικά, 2.973 αιτήσεις πτώχευσης κατατέθηκαν το α’  εξάμηνο του 2023, σύμφωνα με την Epiq, σε σύγκριση με 1.766 την ίδια περίοδο πέρυσι.

    Εταιρείες όπως η SVB, η Envision, η Bed Bath & Beyond, η Party City και η Lordstown Motors, επηρεάστηκαν αρνητικά από τα υψηλά επιτόκια και τον επίμονο πληθωρισμό.

    «Η αύξηση των αιτήσεων πτώχευσης αντικατοπτρίζει ότι περισσότερες οικογένειες και επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν αυξημένο χρέος λόγω των αυξανόμενων επιτοκίων, του πληθωρισμού και του αυξημένου κόστους δανεισμού» δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πτώχευσης, Έιμι Κουάκενμπος.

    Υπενθυμίζεται ότι η Fed ανέβασε τα επιτόκια στο 5%-5,25% μετά από 10 συνεχόμενες αυξήσεις, καθιστώντας τον δανεισμό πιο ακριβό για εταιρείες και ιδιώτες, ενώ η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια τον Ιούνιο, αλλά βλέπει άλλες δύο αυξήσεις μέχρι το τέλος του 2023.

    Διαβάστε επίσης; 

    Ηρακλής: Συνεργασία με το μελετητικό γραφείο Συμβολή για το «the SPOT»

    SOFTONE: Αύξηση 40,7% στα έσοδα – Στα €12,8 εκατ. τα EBITDA

    Stellantis: Στα σκαριά «πράσινη πανεπιστημιούπολη» στο Mirafiori της Ιταλίας



    ΣΧΟΛΙΑ