• Οικονομία

    Οι νέες τιμές σε Μύκονο, Ηρώδου Αττικού και Λαιμό Βουλιαγμένης

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Contributor


    Τα σκήπτρα των πιο ακριβών περιοχών της χώρας συνεχίζουν να κρατούν κοσμοπολίτικα νησιά, αλλά και συγκεκριμένοι δρόμοι της χώρας, παρά τις αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες.

    Μύκονος, Ηρώδου Αττικού και Λαιμός Βουλιαγμένης είναι οι περιοχές της χώρας που οι τιμές ζώνης θεωρούνται απλησίαστες όχι μόνο για το μέσο Έλληνα, αλλά και για πολλούς ευκατάστατους πολίτες, καθώς οι νέες αντικειμενικές αγγίζουν ακόμα και 5ψήφια νούμερα ανά τετραγωνικό μέτρο.

    Τιμές για.. μη κοινούς θνητούς

    Οι τιμές στις πλέον ακριβές περιοχές της χώρας προκαλούν… ίλιγγο μόνο και μόνο αν υπολογίσει κανείς την τιμή ανα τετραγωνικό, πόσο μάλλον αν αναλογιστεί κανείς ότι σε Λαιμό και Μύκονο, είναι πολύ δύσκολο να βρει κανείς ένα απλό διαμέρισμα, καθώς κυριαρχούν οι μεζονέτες και οι βίλες.

    Για να γίνουν αντιληπτές τα δυσθεώρητα ποσά που θα πρέπει να δαπανήσει ένας ενδιαφερόμενος για να αγοράσει ένα ακίνητο στο Λαιμό, θα πρέπει να αναλογιστεί ότι η τιμή ζώνης ξεπερνά τα 10.000 ευρώ, ενώ όπως τονίζουν κτηματομεσίτες, υπάρχουν σημεία της περιοχής στα οποία οι αξίες διπλασιάζονται!

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι ένα διαμέρισμα 100 τετραγωνικών στον Λαιμό, κατασκευής του 1970, το οποίο ανακαινίστηκε το 2014. Η αντικειμενική αξία ξεπερνά τα 15.000 ευρώ / τ.μ., καθώς βρίσκεται πάνω στη θάλασσα, με την τιμή του να αγγίζει το 1,5 εκατ. ευρώ! Φυσικά, οι τιμές για μονοκατοικία εκτοξεύεται σε ακόμα μεγαλύτερα νούμερα.

    Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στο νησί των Ανέμων. Οι αγοραπωλησίες αφορούν κυρίως βίλες, ωστόσο αν κάποιος θέλει να αγοράσει ένα ακίνητο μέσα στη χώρα θα πρέπει να δαπανήσει εκατοντάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια ευρώ.

    Σύμφωνα με κτηματομεσίτες, για ένα από τα λιγοστά διαμερίσματα που υπάρχουν στη χώρα, κατασκευής 1960, μόλις 85 τ.μ., η τιμή ζώνης ανέρχεται στα 6.471 ευρώ, με την τιμή που διατίθεται το συγκεκριμένο ακίνητο να ξεπερνά τα 550.000 ευρώ. Όπως επισημαίνουν μάλιστα, οι τιμές εκτοξεύονται ακόμα και στα 2 εκατ. ευρώ για την αγορά ενός ακινήτου έξω από τη χώρα. Φυσικά, σημαντικό ρόλο παίζει η περιοχή της Μυκόνου, καθώς οι αξίες κυρίως στις τρεις ζώνες που νέες τιμές εκτοξεύτηκαν κατά 230%, θα καταγράψουν σημαντική άνοδο και στις τιμές πώλησης.

    Οι πρωταθλητές

    Λαιμός Βουλιαγμένης: Πρόκειται για την πλέον ακριβή περιοχή της Ελλάδας, με τις αντικειμενικές αξίες να κινούνται στα 10.800 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Οι παλιές αντικειμενικές τιμές διαμορφώνονταν από 2.400 έως 8.900 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και από το 2022 θα ξεκινούν από τα 3.800 ευρώ έως και τα 10.800 ευρώ.

    Ηρώδου Αττικού: Είναι ο δρόμος στον οποίο βρίσκονται το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου. Η τιμή ζώνης αυξήθηκε κατά 1.200 ευρώ το τετραγωνικό, καθώς η παλιά τιμή ζώνης άγγιζε τα 9.000 και πλέον, θα διαμορφωθεί στα 10.200 ευρώ.

    Κολωνάκι: Μια από τις περιοχές του κέντρου που ανέκαθεν συγκέντρωνε υψηλές τιμές στις αξίες των ακινήτων. Αν και οι νέες αντικειμενικές τιμές στην περιοχή αυξήθηκαν μόλις 100 ευρώ, παραμένει μια από τις πιο ακριβές περιοχές της χώρας, με την τιμή ζώνης να διαμορφώνεται στα 8.550 ευρώ.

    Μύκονος: Το νησί των ανέμων δεν κρατά τα σκήπτρα ως μια από τις πιο ακριβές περιοχές της χώρας, αλλά ήταν και η πρωταθλήτρια στο ποσοστό ανόδου των τιμών. Η αύξηση των τιμών είναι 229% και συγκεκριμένα σε τρεις περιοχές του νησιού. Οι νέες τιμές ζώνης φτάνουν έως και τα 5.900 ευρώ το τετραγωνικό.

    Σαντορίνη: Οι τιμές στην Καλντέρα εκτοξεύονται κατά 105%, καθώς εκτοξεύτηκαν οι αντικειμενικές αξίες του νησιού. Οι τρέχουσες τιμές ξεκινούν από τα 1.350 το τετραγωνικό μέτρο και φτάνουν έως τα 4.950 ευρώ. Πλέον, οι αξίες ξεπερνούν τα 5.050 ευρώ.

    Διαβάστε ακόμη:

    Πού αυξάνονται και πού μειώνονται οι αντικειμενικές

    ΥΠΟΙΚ: Οι συντελεστές υπολογισμού του νέου ΕΝΦΙΑ θα προσαρμοστούν στις μεταβολές των αντικειμενικών

    Αυτές είναι οι νέες αντικειμενικές αξίες – Δείτε τι αλλάζει

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ