• Οικονομία

    Έρχεται ψηφιακός χάρτης για τις νέες αντικειμενικές

    • του Βασίλη Τσεκούρα
    MyHealth app: Διευρύνεται η εφαρμογή - Διαθέσιμες όλες οι συνταγές και τα παραπεμπτικά

    Κυριάκος Πιερρακάκης, υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης


    Στη δημιουργία μιας νέας πλατφόρμας στην οποία θα απεικονίζονται όλες οι τιμές ζώνης ανά την επικράτεια αναμένεται να ενεργοποιήσει τις επόμενες ημέρες το οικονομικό επιτελείο.

    Μέσω του ψηφιακού χάρτη, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά με τη ζώνη στην οποία ανήκει το ακίνητο που τους ενδιαφέρει, και να υπολογίσουν την αντικειμενική αξία του. Η σχετική πλατφόρμα θα παρουσιαστεί από τα Υπουργεία Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

    Πρακτικά, ένας φορολογούμενος θα μπορεί να επιλέγει την περιοχή που βρίσκεται το ακίνητό του και να υπολογίζει την αντικειμενική του αξία. Έτσι, θα μπορεί να επιλέξει αν θα προχωρήσει σε μεταβίβαση του ακινήτου του φέτος ή το 2022, ανάλογα με το αν η νέα τιμή ζώνης είναι αυξημένη ή παρουσιάζει μείωση.

    Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, «σε λίγες ημέρες, η συντελούμενη ψηφιακή αναδιάρθρωση θα δώσει – για πρώτη φορά – στους πολίτες τη δυνατότητα να ενημερωθούν, μέσω ψηφιακού χάρτη, σχετικά με τη ζώνη στην οποία ανήκει το ακίνητο που τους ενδιαφέρει, και να υπολογίσουν την αντικειμενική αξία του».

    Σημειώνεται πως σε όσες περιοχές παρατηρείται αύξηση των αντικειμενικών, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προχωρήσουν σε αγοραπωλησίες πριν την εκπνοή του έτους, καθώς οι νέες τιμές που επηρεάζουν 20 διαφορετικούς φόρους, όπως τις μεταβιβάσεις ακινήτων, θα τεθούν σε εφαρμογή από την Πρωτοχρονιά του 2022. Από την άλλη πλευρά, σε όσες περιοχές οι τιμές μειώνονται, τους ενδιαφερόμενους συμφέρει να περιμένουν έως την έναρξη του 2022, προκειμένου να καταβάλουν μικρότερους φόρους.

    Διαβάστε επίσης



    ΣΧΟΛΙΑ