ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Η έμπρακτη ενίσχυση της μικρομεσαίας μεταποιητικής επιχείρησης με έδρα την ελληνική περιφέρεια την εποχή μετά την πανδημία θα συμβάλει αποφασιστικά στη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας, στη βιωσιμότητα πλήθους υγιών μεταποιητικών επιχειρήσεων και, εν τέλει, στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής», τονίζει ο ΣΒΕ.
Η σημαντική βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας αποδεικνύει ότι η πολιτική σταθερότητα ήταν και παραμένει το κεντρικό ζητούμενο για τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα στη χώρα μας.
Η κατάταξη αξιολογεί με όρους ανταγωνιστικότητας τις επιδόσεις της χώρας την περσινή χρονιά, και, ως εκ τούτου, είναι φανερό ότι ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας, η βελτίωση των δημόσιων οικονομικών και οι πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για βελτίωση του γενικότερου περιβάλλοντος λειτουργίας των επιχειρήσεων, συνέβαλαν αποτελεσματικά στη σημαντική βελτίωση της θέσης της χώρας μας στην Παγκόσμια Κατάταξη Ανταγωνιστικότητας του IMD.
Μετά από πολλά χρόνια εμφάνισης από την Ελλάδα των τελευταίων θέσεων στη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας, Ο ΣΒΕ καλεί την κυβέρνηση «να υιοθετήσουμε τις πέντε προτάσεις του IMD για την περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της πατρίδας μας, με πρώτη αυτή της διεύρυνσης της παραγωγικής βάσης, μέσω επενδύσεων στη βιομηχανία».
Για το λόγο αυτό, ο ΣΒΕ προτείνει προς την Κυβέρνηση «να τεθεί η μεταποιητική δραστηριότητα και η βιομηχανία στην πρωτοπορία ενίσχυσης με έμπρακτο τρόπο, για να θωρακισθεί η πατρίδα μας από δυσάρεστες διεθνείς μελλοντικές αναταράξεις, όπως η πρόσφατη από τον COVID-19».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γκριμάλντι: Μέχρι το 2027 θα παραλάβει 25 πλοία αξίας 2,5 δισ. δολάρια
- Χρυσοχοΐδης: «Θα φυλάξουμε τα σύνορά μας. Δεν έχουμε άλλη επιλογή»
- Τραμπ: Προειδοποιήσεις για δασμούς έως 200% σε φάρμακα και ημιαγωγούς – Στο στόχαστρο η ΕΕ και άλλοι εμπορικοί εταίροι
- Μητσοτάκης: Την Ευρυτανία θα επισκεφθεί σήμερα ο πρωθυπουργός
