ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η δημοσιονομική παράλυση στις Ηνωμένες Πολιτείες απειλεί να οδηγήσει σε αναστολή εργασίας το 80% των υπαλλήλων που διαχειρίζονται το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας, επιβεβαίωσε σήμερα ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής και πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων του Κογκρέσου, Μάικ Ρότζερς.
«Ενημερωθήκαμε χθες το βράδυ ότι η Διοίκηση για την Πυρηνική Ασφάλεια (NNSA), η οποία διαχειρίζεται τα αποθέματα πυρηνικών όπλων μας, πλησιάζει να εξαντλήσει τα έκτακτα κονδύλια που χρησιμοποιεί. Θα χρειαστεί να απολύσει το 80% του προσωπικού της», δήλωσε ο Ρότζερς σε συνέντευξη Τύπου, χωρίς να διευκρινίσει εάν πρόκειται για προσωρινές απολύσεις λόγω του κυβερνητικού «shutdown» ή για μόνιμες.
«Δεν είναι άνθρωποι που θέλουμε να δούμε να επιστρέφουν στα σπίτια τους. (…) Πρέπει να βρίσκονται στη δουλειά και να πληρώνονται», πρόσθεσε.
Η αναστολή λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης έχει εισέλθει στην τρίτη εβδομάδα της, χωρίς να διαφαίνεται λύση, καθώς η δέκατη ψηφοφορία στη Γερουσία χθες δεν ενέκρινε το σχέδιο προϋπολογισμού που κατέθεσε η Ρεπουμπλικανική πλειοψηφία.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν περισσότερες από 5.000 πυρηνικές κεφαλές, σύμφωνα με τον οργανισμό Bulletin of the Atomic Scientists.
Η NNSA είναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό, την κατασκευή, τη συντήρηση και την προστασία των πυρηνικών όπλων της χώρας. Απασχολεί λιγότερους από 2.000 δημόσιους υπαλλήλους και περίπου 60.000 υπεργολάβους.
Ερωτηθείς για τις επιπτώσεις του «shutdown» στη λειτουργία της Υπηρεσίας, ο υπουργός Ενέργειας Κρις Ράιτ δήλωσε στην USA Today πως «από την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει να τα βγάλουμε πέρα χωρίς δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους που είναι κρίσιμοι για την εθνική μας ασφάλεια».
Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων που μίλησαν ανώνυμα στην εφημερίδα, το καθεστώς διαθεσιμότητας θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ από αυτή την Παρασκευή.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Ουκρανικό: Ανήσυχοι ξανά οι Ευρωπαίοι – Ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν την επιρροή Πούτιν στον Τραμπ
Ιταλία: Η κυβέρνηση ενέκρινε και παρουσίασε τον νέο κρατικό προϋπολογισμό ύψους 18,7 δισ. ευρώ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γρίπη: Τι συμβαίνει και γέμισαν τα νοσοκομεία – Αύξηση και σε θανάτους
- Πόσο θα (μας) κοστίσει η Eurovision, μάχη για 2 στην ΕΡΤ3, τι συμβαίνει τελικά με την MRB και τον Δέτση, τι αλλάζει ο Κυριακού στον ΑΝΤ1 και το ρεκόρ της Χίμαιρας
- Aeon: Ανατροπές στο ενημερωτικό δελτίο για την IPO των 250 εκατ., μετά τις αποκαλύψεις του mononews
- Τράπεζα Πειραιώς: «Κλειδώνει» θέση στο νέο Ταμείο Άμυνας της ΕΤΕπ με €100 εκατ.