Αύξηση κατέγραψαν οι πωλήσεις υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα τον Αύγουστο, ενώ οι συνολικές πωλήσεις των καινούριων αυτοκινήτων σημείωσαν πτώση.
Τα υβριδικά αυτοκίνητα αύξησαν το μερίδιό τους κατά 12,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, καταγράφοντας συνολικά μερίδιο αγοράς 48,3%.
Δηλαδή σχεδόν ένα στα δύο αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν στην χώρα μας είχε υβριδική τεχνολογία.
Αυτό οφείλεται κυρίως στις χαμηλές καταναλώσεις καυσίμου, ενώ τα plug-in υβριδικά προσφέρουν μερικές δεκάδες χιλιόμετρα ηλεκτρικής αυτονομίας.
Σε αυτό το κομμάτι οι αυτοκινητοβιομηχανίες σκέφτονται να βάλουν μεγαλύτερες μπαταρίες, έτσι ώστε να δώσουν στο αυτοκίνητο μεγαλύτερη αυτονομία.
Και αυτό γιατί αν υπάρχει ηλεκτρική αυτονομία κοντά στα 100 χιλιόμετρα, τότε θα αποτελεί επιπλέον κίνητρο φόρτισης για τους κατόχους, καθώς με αυτό τον τρόπο θα μειώσουν σημαντικά το κόστος μετακίνησης χωρίς να θεωρούν τη φόρτιση κουραστική.
Όσον αφορά τα ηλεκτρικά, αυτά αποκτούν μεγαλύτερες αυτονομίες και γίνονται φθηνότερα, ενώ σχεδόν καθημερινά βελτιώνεται το δίκτυο φόρτισης.
Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σημείωσαν τον Αύγουστο σταθερή άνοδο καταγράφοντας αύξηση 2,2% σε σχέση με τον περσινό Αύγουστο, καταλαμβάνοντας συνολικά 12,3% μερίδιο αγοράς.
Πτώση σημείωσαν οι πωλήσεις των βενζινοκίνητων αυτοκινήτων (-6,6%).
Παρ’ όλα αυτά έχουν υψηλό μερίδιο αγοράς, καθώς αυτό είναι στο 32,7%.
Πτωτικά κινήθηκαν και οι πωλήσεις των πετρελαιοκίνητων μοντέλων (-8,8%) με συνολικό μερίδιο αγοράς μόλις 4,2%. Δηλαδή πολύ μικρότερο σε σχέση με λίγα χρόνια νωρίτερα, όπου το μερίδιο αγοράς ήταν ιδιαίτερα μεγάλο.
Οριακή αύξηση 0,7% σημείωσαν τα αυτοκίνητα με υγραέριο καταλαμβάνοντας συνολικά το 2,6% του συνόλου των πωλήσεων.
Η κατηγορία που συγκέντρωσε την προτίμηση των περισσοτέρων καταναλωτών είναι η Β κατηγορία.
Το 58,7% επέλεξε αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας με τα SUV να κατέχουν ποσοστό 36,1%.
Δηλαδή ένα στα τρία αυτοκίνητα ήταν αυτοκίνητο ελεύθερου χρόνου της συγκεκριμένης κατηγορίας.
Η αμέσως επόμενη δημοφιλή κατηγορία ήταν η C με συνολικό μερίδιο αγοράς 24,5% και η ακολούθησε η Α κατηγορία με μερίδιο αγοράς 8,6%.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
Stellantis: Γιατί επενδύει πάνω από $400 εκατ. σε τρία εργοστάσια των ΗΠΑ
Ηλεκτροκίνηση: Η συντήρηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι πιο οικονομική από ενός συμβατικού
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πολωνία: Αφαίρεσε από τον Ζελένσκι την ανώτατη τιμητική διάκριση που του είχε αποδόσει
- Αλεξανδρούπολη – Μυτιλήνη: Σε τροχιά υλοποίησης η νέα αεροπορική σύνδεση από το 2027
- Κωνσταντινούπολη: Εκτροχιάστηκε συρμός του μετρό – Τρεις τραυματίες
- Σοκ στη Γερμανία: Βρέφος τριών μηνών εντοπίστηκε νεκρό μετά από αρπαγή
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα
Σύνταξη και εργασία μαζί: Γιατί χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες επιλέγουν να αποχωρήσουν μόλις θεμελιώσουν δικαίωμα
Τα μυστήρια των ΕΛΠΕ, το ράλι και ο θεσμικός, οι νέες business του Χατζημηνά, η εμπιστοσύνη στον Ψάλτη, η ένοχη σιωπή Superbet και Καλαμβόκη, τι συμβαίνει στην Bluehouse και η ρελάνς της Παληού
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.